x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa Turciei - Gica Hagi vrea primul trofeu ca antrenor

Cupa Turciei - Gica Hagi vrea primul trofeu ca antrenor

10 Mai 2005   •   00:00

Gheorghe Hagi (foto) poate obtine diseara primul mare trofeu din cariera de antrenor. Rivale si in lupta pentru titlu, Galatasaray si Fenerbahce se intalnesc de la ora 21:00 (decalat la TVR 2 de la 22:15), pe Stadionul Olimpic Ataturk, in finala Cupei Turciei.

Potrivit cotidianului Aksam, daca vor castiga, elevii "Regelui" vor incasa o prima de 35.000 de dolari, cu 20.000 mai mult decat se anuntase initial.

GALATA. Presa turca prezinta avantajele si dezavantajele celor doua echipe. In ceea ce priveste pe Cim Bom, la capitolul avantaje se numara faptul ca jucatorii sunt foarte motivati in anul centenarului, echipa are experienta in meciurile de cupa, spre deosebire de Fener, care se bazeaza mai mult pe fotbalisti-vedeta. Galata e dezavantajata pentru ca suporterii nu au incredere in jucatori, nu are un coordonator de joc si nu reuseste sa finalizeze cu gol fazele fixe. In plus, echipa lui Hagi intra in panica in ultimele minute ale meciului.

FENER. In schimb, Fenerbahce este avantajata de faptul ca are un antrenor, Christoph Daum, mai experimentat decat Hagi si mai multi jucatori capabili sa schimbe soarta unui joc. Totusi, liderul din Turcia este presat de faptul ca nu a mai castigat Cupa de 22 de ani. (Delia Gomoescu)

FARA PENALTY-URI
Cotidianul Sabah scrie ca Hagi le-a interzis jucatorilor sai sa se gandeasca la loviturile de departajare. Tehnicianul roman i-a vazut pe unii dintre fotbalisti exersand penalty-uri dupa antrenamentul de luni si le-a spus acestora ca vrea victoria in 90 de minute. Potrivit cotidianului Turkiye, Hagi si-a facut planurile in functie de prestatia pe care portarul lui Fener, Rustu Recber, a avut-o in ultimele meciuri. Vazand ca Rustu a primit goluri in urma unor suturi de la distanta, Hagi i-a pus pe jucatorii sai sa exerseze astfel de executii si sa centreze cat mai des spre poarta adversa.

×
Subiecte în articol: sport Gheorghe Hagi