x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa Turciei - Hagi, primul trofeu

Cupa Turciei - Hagi, primul trofeu

12 Mai 2005   •   00:00


Castigator al Cupei Turciei, Hagi lasa de inteles ca ar putea veni sa antreneze in Romania.



  • de SORIN ANGHEL
  • SPORT
  • "Imi doresc mai mult"

    INCORONAT. "Cele mai multe aplauze le merita Hagi. A ales jucatorii si tactica atat de bine, incat le-a dat tuturor o lectie despre cum poate fi invinsa Fenerbahce", a scris presa de la Istanbul.
    Galatasaray a castigat Cupa Turciei in dauna lui Fenerbahce, acesta fiind primul trofeu castigat de Gheorghe Hagi ca antrenor, dar "Regele" vrea si campionatul.

    Gheorghe Hagi a obtinut miercuri seara primul sau trofeu ca antrenor. Formatia sa, Galatasaray, a zdrobit pe rivalii de la Fenerbahce, scor 5-1, in finala Cupei Turciei. "Regele" si-a petrecut dimineata de ieri alaturi de familie, in vila sa din Istanbul. "Asa imi place mie sa ma bucur de succese, stand cu familia mea, care reprezinta cel mai important lucru in viata. Echipele le mai schimbi, dar familia ramane tot timpul aceeasi", a explicat Hagi.

    Jurnalul National: Hagi, guzel teknik direktoru! (Hagi, mare antrenor!)
    Gheorghe Hagi: (rade) Guzel! Guzel!

    Felicitari pentru castigarea Cupei Turciei!
    Multumesc frumos! Este meritul intregului club, a tot ceea ce inseamna Galatasaray.

    Va asteptati la o victorie asa de categorica?
    Cand te apuci de un lucru, trebuie sa crezi in el. Cand am pornit la drum am crezut in sansele noastre, am gandit pozitiv, iar acum am cules roadele. Am jucat exact ceea ce ne-am propus, am aplicat pe teren ceea ce am muncit la antrenamente si rezultatul s-a vazut la finalul jocului. In viata important este sa crezi in ceea ce faci.

    Este cel mai important success al antrenorului Hagi?
    Este important, trebuie sa recunosc, dar nu cel mai important. Imi doresc mai mult si nu pot sa ma multumesc doar cu castigarea Cupei Turciei.

    Sunt mai frumoase izbanzile obtinute ca antrenor decat cele ca jucator?
    Fiecare succes are farmecul sau atunci cand muncesti cu pasiune pentru a-l duce la indeplinire. Bucuria victoriilor ca jucator are un gust, ca antrenor are alt gust, dar imi plac amandoua. Ca jucator esti doar o simpla piesa pe tabla, in vreme ce antrenorul este cel ce muta piesele.

    Mai trebuie sa-l asculte si piesele.
    Un antrenor bun munceste si ajunge sa-si cunoasca piesele astfel incat sa stie cum sa le puna pe tabla si cum sa le mute.

    I-ati umilit pe cei de la Fenerbahce. Se poate spune ca aveti un avantaj moral acum?
    Mai sunt 3 etape si trebuie sa castigam noua puncte.

    Ii bateti si duminica viitoare?
    Nu este suficient sa castigam acel meci, mai avem nevoie si de sansa, pentru ca Fenerbahce are patru puncte avans, dar pana atunci eu stiu ca duminica avem meci cu Genclerbirligi. Soarta campionatului depinde insa si de felul cum vom munci in aceste trei meciuri care au mai ramas de jucat. Am incredere in capacitatea noastra. Cred ca soarta campionatului nu este inca decisa.

    In Romania se zvoneste ba ca va duceti cu Gigi Becali la Steaua, ba cu Ioan Becali la Dinamo.
    Lasati-ma sa ma gandesc.

    Va tenteaza o revenire in fotbalul romanesc?
    Deocamdata vreau sa ma bucur de castigarea acestui trofeu. Mai am 3 meciuri in campionat cu Galatasaray, trebuie sa muncesc ca sa le castig, si abia apoi voi vedea ce se va intampla.
    ×
    Subiecte în articol: sport Gheorghe Hagi