x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa UEFA /Antrenorul lui Xanthi - ""Dinamo este favorita!"

Cupa UEFA /Antrenorul lui Xanthi - ""Dinamo este favorita!"

de Daniel Stan    |    30 Aug 2006   •   00:00
Cupa UEFA /Antrenorul lui Xanthi  - ""Dinamo este favorita!"

Tehnicianul adversarei "cainilor" in primul tur al Cupei UEFA, Ioannis Matzourakis, a trimis un spion la meciul dinamovistilor de la Craiova si s-a aratat impresionat de faptul ca Ionel Ganea a reusit patru goluri.

Adversara lui Dinamo din primul tur al Cupei UEFA, Xanthi Skoda, are antrenor roman. Ioannis Matzourakis s-a nascut in anul 1953, la Bucuresti, si a inceput fotbalul la Scoala Sportiva 2. Pana in anul 1970, cand a parasit Romania si s-a stabilit in Grecia, a evoluat la CFR Cluj, la Rapid, dar a fost selectionat si in echipa nationala olimpica.

Jurnalul National: Domnule Matzourakis, cum comentati faptul ca sortii v-au adus in cale o echipa din Romania, tara dumneavoastra de origine?
Ioannis Matzourakis: In fotbal orice este posibil. Eu asteptam o echipa mai slaba, este drept, insa sunt si constient ca nu se putea. Noi eram in grupa echipelor slabe, iar Dinamo in cea a capilor de serie.

Aveti informatii despre Dinamo?
Inca nu am toate datele. Am avut pe cineva la meciul lor cu Universitatea Craiova. Din ce am inteles, au jucat foarte bine, mai ales atacantul Ionel Ganea, care a marcat patru goluri. Este impresionat! Au o echipa tanara si mai ales un atac periculos. Claudiu Niculescu este un fotbalist bun, la fel si Danciulescu. Si mai stiu ca au mai adus un mijlocas african de echipa nationala, pe angolezul Ze Kalanga.

"Imaginea este excelenta"


Pe cine vedeti favorita?
Tragerea la sorti nu ne avantajeaza. Logic, Dinamo este favorita. Insa pe teren nu se stie ce va fi. Noi ne pregatim, dar, personal, eu ma gandesc in primul rand la meciul de campionat, cu Panathinaikos Atena.

Mai sunteti interesat de fotbalul romanesc?
Nu mi-am uitat originile. Cand timpul imi permite, urmaresc partidele din campionat si ale echipei nationale a Romaniei. Imaginea este excelenta, mai ales in ultimii ani, dupa performantele Stelei, a lui Rapid si chiar Dinamo.

Steaua s-a calificat in grupele Ligii Campionilor.
Este ceva normal acest lucru. Rezultatele de anul trecut o recomandau ca favorita la calificare. Si nu trebuie sa se teama de numele lui Real Madrid sau al lui Lyon.

"Mi-a ramas Rapid in suflet"


In prima etapa a campionatului Greciei, Xanthi a remizat pe teren propriu, 0-0 cu Ergotelis. Este un semnal de alarma?
Adevarat, jocul a suferit, dar am la echipa multi jucatori noi. Inca lipseste omogenitatea. Dar mai este timp pana la primul meci cu Dinamo si sper sa rezolv problema. Respect Dinamo si intreg fotbalul romanesc, insa am incredere si in echipa mea.

Se stie ca in Grecia echipele au bugete mari. La Xanthi este la fel?
Nu vorbim de bugete acum. Xanthi este o echipa mica, insa, financiar, stam foarte bine.

Avand in vedere ca in Romania ati jucat la Rapid, mai aveti nostalgii pentru giulesteni?
Mi-a ramas in suflet Rapid si m-am bucurat pentru performantele lor din sezonul trecut, in Cupa UEFA.
×
Subiecte în articol: sport dinamo echipa