x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa UEFA - Aproape de grupe

Cupa UEFA - Aproape de grupe

de Mihai Igirosanu    |    Daniel Stan    |    26 Aug 2006   •   00:00
Cupa UEFA - Aproape de grupe

Dinamo va da piept cu grecii de la Xanthi Skoda, primul meci in deplasare, in timp ce Rapid va intalni pe Nacional Madeira, din Portugalia, turul urmand a se desfasura pe teren propriu. Meciurile sunt programate la 14, respectiv la 28 septembrie.

Dupa ce au trecut cate doua tururi preliminare, Dinamo si Rapid au ajuns pe tabloul principal al Cupei UEFA, mai avand un singur hop pana la accederea in grupe, acolo unde au ajuns si editia trecuta. In urma tragerii la sorti de ieri, de la Monte Carlo, ambele reprezentante au sanse mari de calificare.

DINAMO. "Ros-albii" vor intalni pe Xanthi Skoda, locul 5 in campionatul Greciei sezonul trecut. Dinamo, care a fost cap de serie, se poate spune ca a avut sansa, celelalte echipe pe care le-ar fi putut intalni fiind Tottenham Hotspur, FC Groningen, FC Sion sau Ruzomberok. "Se putea si mai rau, de exemplu Tottenham. Nu avem nici o informatie despre Xanthi, dar important este ca jucam primul meci in deplasare si este timp pentru corectii din jocul echipei. Indiferent de numele adversarului, Dinamo trebuie sa faca ce si-a propus, adica atingerea pentru al doilea an consecutiv a grupelor UEFA si, daca se poate, depasirea lor", a declarat presedintele Nicolae Badea. "Plecam de la egal la egal. Nu a fost rea tragerea", a adaugat si unul dintre actionari, Vasile Turcu.

GOLGETER. Buga si reusita sa contra celor de la Sarajevo

RAPID. Si Rapid, tot cap de serie, a avut parte de un adversar accesibil, dintr-o grupa care cuprindea nume mai grele. Astfel, giulestenii au evitat pe West Ham United, Trabzonspor, Lokomotiv Sofia sau Rabotnicki, sortii harazindu-le pe portughezii de la Nacional Madeira, locul 5 in campionatul trecut. Prezent la Monte Carlo, secretarul general al "visiniilor", Constantin Zotta, a comentat: "Se putea si mai bine, dar si mai rau. Avem prima sansa. Ne-a furnizat ceva informatii Sumudica, el evoluand in Portugalia. Vestea rea este ca umiditatea este mare si tribunele sunt apropiate, ca si in Giulesti".

INCERTITUDINE
"La prima vedere e un adversar usor. Dar, din informatiile pe care le am de la oamenii de fotbal din Grecia, am aflat ca e o echipa puternica, omogena, care pierde greu acasa" - Mircea Rednic, antrenor Dinamo

EFORTURI
"Nu avem o misiune usoara. Sezonul trecut au pierdut greu in deplasare. Dorim foarte mult sa continuam parcursul in Europa. Facem tot ce e omeneste posibil sa reusim" - Razvan Lucescu, antrenor Rapid

NACIONAL MADEIRA
Infiintat in anul 1908, clubul din Insula Madeira se afla momentan intr-o situatie financiara destul de delicata, pierzand cativa jucatori importanti, dar si pe antrenorul Carlos Brito. Nacional nu impresioneaza nici la capitolul palmares, neavand ca punct de reper decat un sfert de finala in Cupa Portugaliei. In ultimele sezoane, Nacional a terminat mai mereu in urma celor patru echipe importante ale ligii lusitane, FC Porto, Benfica, Sporting sau Boavista. Anul trecut a incheiat pe locul 5. Principala vedeta din lotul celor de la Nacional este atacantul brazilian Adriano, in varsta de 21 de ani. Transferat in urma cu doi ani de la Cruzeiro, el este golgeterul echipei in ultimele doua sezoane. In prima etapa a campionatului, Nacional va juca maine seara, in deplasare, cu cealalta echipa a Insulei Madeira, Maritimo Funchal.

SKODA XANTHI
Ioannis Matzourakis, antrenorul formatiei Xanthi, s-a nascut in Romania, la 7 iulie 1948. In cariera sa, a mai pregatit echipele Aigaleo, Pierikos, Larisa, Olympiakos si AEL Limassol, iar in perioada 1996-2000, a mai antrenat tot pe Xanthi. Doi fotbalisti romani au aparat culorile clubului sponsorizat de compania Viamar, Florin Prunea in sezonul 2004-2005, si Stelian Carabas, 2004-2005 si 2005-2006. In prima etapa, week-end-ul trecut, Xanthi a pierdut, 1-2, pe terenul campioanei en-titre, Olympiakos. Maine, in etapa a doua, Xanthi intalneste pe teren propriu pe Egrotelis. Vedetele echipei sunt mijlocasul brazilian Luciano De Souza, stoperul Paraskevas Antzas, dar si noile achizitii, polonezul naturalizat Emanuel Olisadebe (cosmarul dinamovistilor din urma cu cativa ani, cand juca la Polonia Varsovia) si Zisis Vryzas, fost international.

ALVES, JUCATORUL SEZONULUI TRECUT
Fundasul echipei FC Sevilla, Daniel Alves, a fost declarat cel mai bun jucator al Cupei UEFA in sezonul trecut. Din comisia care a decernat premiul au facut parte si antrenorii Stelei si Rapidului, Cosmin Olaroiu, respectiv Razvan Lucescu. Juriul a cuprins cei opt tehnicieni ai echipelor sfertfinaliste, precum si membrii Comisiei Tehnice a UEFA. Alves i-a devansat pe Javier Saviola si pe Enzo Maresca, ambii de la FC Sevilla, si pe Mark Viduka (Middlesbrough).
×
Subiecte în articol: sport trecut xanthi nacional