x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa UEFA - Seară magică pentru români

Cupa UEFA - Seară magică pentru români

de Ionut Paduraru    |    12 Apr 2008   •   00:00
Cupa UEFA - Seară magică pentru români

După ce au marcat pentru echipele lor în prima manşă, Mutu şi Contra au recidivat joi seară, în retur. Doar primul merge însă în semifinale, Getafe fiind eliminată dramatic de Bayern München.

După ce au marcat pentru echipele lor în prima manşă, Mutu şi Contra au recidivat joi seară, în retur. Doar primul merge însă în semifinale, Getafe fiind eliminată dramatic de Bayern München.

 

 

După 1-1 pe teren propriu, Fiorentina nu avea decît varianta atacului în partida retur cu PSV Eindhoven. Iar punctul forte al italienilor a fost din nou Adrian Mutu. Internaţionalul român a deschis scorul în minutul 38, cu un şut la vinclu din lovitură liberă, şi tot el a închis tabela în repriza secundă, după un contraatac al echipei sale. “Cele două goluri? Sincer să fiu, în acele momente pentru mine conta mai mult echipa, rezultatul, decît golurile mele. Am eliminat o formaţie foarte puternică, venită din Liga Campionilor, aşa cum este şi viitoarea noastră adversară, Glasgow Rangers. Noi avem mai puţină experienţă faţă de aceste echipe, dar cu suflet putem să obţinem satisfacţii mari şi importante. Glasgow Rangers este o adversară periculoasă, mai ales cînd joacă pe teren propriu, dar noi nu ne temem de nimeni‘‘, a spus Mutu după meci.

 

Prestaţia atacantului român a fost lăudată de toată lumea, de la antrenorul Cesare Prandelli la presa din Peninsulă. “Atacanţii mei au făcut o treabă excelentă. Dubla lui Mutu este ceva extraordinar‘‘, a spus Prandelli, în timp ce site-ul UEFA a titrat: “Magicul Mutu duce Fiorentina mai departe‘‘. “Comoara Fiorentinei‘‘, “Devastant‘‘, “Ovaţii în picioare‘‘, “Prestaţie stratosferică‘‘ sînt doar cîteva dintre titlurile presei italiene pentru evoluţia lui Mutu. “Piciorul de aur al lui Adrian Mutu a zdrobit PSV Eindhoven şi a deschis Fiorentinei uşa semifinalelor Cupei UEFA‘‘, a scris Il Giornale, în timp ce Corriere Canadese a titrat “Adrian Mutu i-a bătut pe olandezi‘‘. “Partida perfectă pentru Fiorentina lui Cesare Prandelli, care după un egal pe teren propriu a învins în Olanda, cu un show al lui Mutu. Super-Mutu este omul care transformă în aur pur munca celorlalţi jucători din echipă‘‘, a adăugat Corriere Canadese.

 

ionut.paduraru@jurnalul.ro

 

 

Contra, eliminare dramatică

Getafe, echipa lui Cosmin Contra, a ratat dramatic calificarea în penultimul act al competiţiei. Rămasă în inferioritate numerică încă din minutul 6 al returului cu Bayern, formaţia spaniolă a deschis scorul chiar înaintea pauzei, după o nouă reuşită de excepţie a lui Contra, cel care înscrisese singurul gol al lui Getafe şi în tur. “Gol maradonian al fundaşului român, care va fi amintit mult timp. Este eroul dublei manşe”, a scris cotidianul AS despre prestaţia lui Contra. Bavarezii au trimis partida în prelungiri cu un gol marcat în minutul 89, după care, în timpul suplimentar, Getafe s-a distanţat la 3-1. A fost însă egalată după dubla lui Luca Toni, din minutele 114 şi 120, şi Bayern s-a calificat graţie golurilor marcate în deplasare.

 

 

 

 

 

Sferturi de finală – Manşa secundă

ZENIT SANKT PETERSBURG – Bayer Leverkusen 0-1 (în tur 4-1)

 

 

Bulikin ’8

Sporting Lisabona – GLASGOW RANGERS 0-2 (în tur 0-0)

Darcheville ’60, Whittaker ’90+2

Getafe – BAYERN MÜNCHEN 3-3 d.p. (în tur 1-1)

Contra ’44, Casquero ’91, Braulio ’93 / Ribery ’89, Luca Toni ’115, ’120

PSV Eindhoven _ FIORENTINA 0-2 (în tur 1-1)

Mutu ’38, ’53

 

Semifinale

Fiorentina – Glasgow Rangers; Zenit St. Petersburg – Bayern München

Meciurile vor avea loc la 24 aprilie (turul) şi la 1 mai (returul)

 

Golurile lui Adi Mutu





Golul lui Cosmin Contra

×
Subiecte în articol: sport mutu contra