x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupe europene - Şoc: Arsenal – Liverpool

Cupe europene - Şoc: Arsenal – Liverpool

de Ionut Paduraru    |    15 Mar 2008   •   00:00
Cupe europene - Şoc: Arsenal – Liverpool

Ca şi în sezonul trecut, AS Roma va întâlni în sferturile de finală ale Ligii Campionilor pe Manchester United. În Cupa UEFA, Fiorentina va juca în sferturi cu PSV Eindhoven, iar Getafe cu Bayern München.

Ca şi în sezonul trecut, AS Roma va întâlni în sferturile de finală ale Ligii Campionilor pe Manchester United. În Cupa UEFA, Fiorentina va juca în sferturi cu PSV Eindhoven, iar Getafe cu Bayern München.

 

 

Acum un an, AS Roma, cu Cristian Chivu în lot, suferea una dintre cele mai mari umilinţe din istoria participărilor în cupele europene, fiind învinsă cu 7-1 de Manchester United, după ce în tur câştigase, pe teren propriu, cu 2-1. Între timp, de la echipa italiană a plecat Chivu şi a venit un alt român, Adrian Piţ, dar sorţii au făcut ca adversarul din sferturile de finală ale Ligii Campionilor să fie tot echipa lui Alex Ferguson. “Meciul de anul trecut a fost de coşmar, dar în acest moment suntem mai experimentaţi şi avem o echipă mai echilibrată. În ultimele luni am făcut meciuri bune, printre care şi cele cu Real Madrid din optimi”, a spus portarul romanilor, Doni. Cele două echipe s-au întâlnit şi în acest sezon, în faza grupelor, United obţinând patru puncte din şase posibile.

Englezii au ratat însă şansa de a avea patru echipe în semifinale, Arsenal şi Liverpool urmând a se întâlni în sferturi. Cealaltă echipă din Anglia prezentă în această fază, Chelsea, va întâlni revelaţia competiţiei, Fenerbahce. În al patrulea sfert de finală, FC Barcelona pleacă drept favorită în confruntarea cu Schalke 04.

UEFA. În Cupa UEFA, Fiorentina şi Getafe, echipele românilor Mutu şi Contra, vor întâlni în sferturile de finală pe PSV Eindhoven, respectiv Bayern München. Cei doi internaţionali români nu s-ar putea confrunta mai devreme de finală. Dacă va realiza supriza şi va trece de Bayern, Getafe va juca în semifinale cu învingătoarea meciului dintre Bayer Leverkusen şi Zenit Sankt Petersburg. De asemenea, dacă va elimina campioana Olandei, Fiorentina va întâlni în semifinale pe Glasgow Rangers sau Sporting Lisabona.

 

ionut.paduraru@jurnalul.ro

 

 

Liga Campionilor

 

 

Sferturi

Meci 1: Arsenal – Liverpool

Meci 2: Roma – Man. United

Meci 3: Schalke – FC Barcelona

Meci 4: Fenerbahce – Chelsea

Meciurile vor avea loc la 1-2 aprilie (turul) şi la 8-9 aprilie (returul).

 

Semifinale

Meci 1 – Meci 4

Meci 3 – Meci 2

Meciurile vor avea loc la 22-23 aprilie (turul) şi la 29-30 aprilie (returul).

 

 

 

 

Cupa UEFA

 

 

Sferturi

Meci 1: Leverkusen – Zenit

Meci 2: Glasgow – Sporting L.

Meci 3: Bayern – Getafe

Meci 4: Fiorentina – Eindhoven

Meciurile vor avea loc la

3 aprilie (turul) şi

la 10 aprilie (returul).

 

Semifinale

Meci 3 – Meci 1

Meci 2 – Meci 4

Meciurile vor avea loc

la 24 aprilie (turul) şi

la 1 mai (returul).

 

 

 

Preferatele românilor

 

 

Foştii internaţionali români şi-ar dori ca echipele la care au jucat să triumfe în Liga Campionilor. “E greu de spus cine va ajunge în finală, mi-aş dori ca Barcelona să fie câştigătoare, restul nu mă interesează”, a declarat ieri Gică Popescu pentru Sport.ro. Şi Gică Hagi o vede pe Barcelona favorită, în timp ce Adi Ilie mizează pe Arsenal. Divergenţe au apărut la Unirea Urziceni: antrenorul Dan Petrescu este fan declarat Chelsea, în timp ce directorul sportiv Viorel Moldovan speră într-o surpriză a adversarei din sferturi a londonezilor, Fenerbahce, echipă la care a evoluat timp de două sezoane.

×
Subiecte în articol: sport aprilie meci meci meci