x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport DECIZII FRF / Timişoara, decapitată!

DECIZII FRF / Timişoara, decapitată!

de Marius Mihalcea    |    05 Feb 2009   •   00:00
DECIZII FRF / Timişoara, decapitată!

Gruparea de pe Bega nu va mai putea efectua transferuri în următoarele două perioade de mercato şi va trebui să-i achite lui Ionel Ganea mai bine de un sfert de milion de euro.



Aceasta este decizia luată ieri de membrii Camerei Naţionale de Soluţionare a Litigiilor din cadrul FRF, care au constatat că "din iniţiativa clubului, fără justă cauză, a încetat unilateral convenţia civilă dintre fotbalist şi clubul SC FC Timişoara". Ionel Ganea s-a adresat comisiilor FRF după ce a fost pus pe liber de FC Timişoara în luna iulie a anului trecut pe motiv că are o vârstă avansată. Din cele 257.500 de euro pe care clubul patronat de Marian Iancu e obligat să i le plătească lui Ganea, 220.000 de euro sunt cu titlu de compensaţie pentru abuzul de a întrerupe unilateral contractul cu jucătorul, iar 37.500 de euro reprezintă salariile pe lunile august, septembrie şi octombrie. "Ne ştiam sentinţa dinainte, pentru că eu nu îi ridic osanale lui Mircea Sandu. Vom merge însă şi ne vom judeca la CAF şi apoi poate vom ajunge şi la TAS! Nu am căutat să aplanez conflictul cu Ganea, pentru că eu nu tratez cu escroci", a comentat Iancu. Acesta a menţionat că jucătorii achiziţionaţi în această campanie de transferuri, Amuneke şi Curtean, sunt buni de joc pentru FC Timişoara: "Decizia nu e definitivă, iar aceşti jucători vor putea evolua fără probleme la Poli".

Rapidiştii riscă neprogramarea

Tot ieri, gruparea de lângă Podul Grant a fost sancţionată cu neprogramarea în jocurile oficiale pentru o datorie de numai 12.000 de euro pe care o are faţă de FCM Bacău, suma reprezentând contribuţia de solidaritate pentru transferul fundaşului Ştefan Mardare de la FC Vaslui. Altfel, în primul meci de verificare din cadrul stagiului de pregătire pe care îl efectuează în Turcia, la Antalya, Rapid a câştigat ieri, scor 1-0, în faţa formaţiei ucrainene Vorskla Poltava, prin golul înscris de Ionuţ Dobroiu în minutul 89. Giuleştenii vor juca un nou amical sâmbătă, cu polonezii de la Jagellonia.

×
Subiecte în articol: sport