x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Derby nedecis in Ghencea

Derby nedecis in Ghencea

22 Mar 2004   •   00:00

Steaua si Rapid au terminat la egalitate, scor 3-3, la capatul unui meci in care au abundat fazele spectaculoase si gafele imense. A profitat Dinamo, care a invins la Oradea.

Razboi cu doua fete Razboiul dintre echipele verilor Becali s-a terminat nedecis. Dupa o prima repriza, jucata pe sufletul lui Gigi Becali, in partea a doua, Rapidul a revenit si a egalat, spre placerea lui Giovani Becali. MIHAI IGIROSANU, PAUL ANDONE - Ghencea In pofida aspectului spectaculos, rezultatul primei parti a derby-ului s-a decis in urma unor gafe monumentale in ambele careuri.

MOMENTE. Soarta meciului putea fi alta, daca la golul anulat lui Radoi in minutul 24, colegul sau Mutica nu se afla plasat in fata portarului Dolha, influentand jocul. "Eram cu fata spre poarta mea. Nu cred ca am influentat faza", a spus Mutica dupa meci.

Totusi, momentul psihologic al partidei s-a consumat in minutul 45+2, cand marocanul Ziyati a speculat indecizia stoperilor si portarului ros-albastrilor si a reintrodus Rapidul in meci. Steaua a controlat autoritar ostilitatile, dar a incheiat cu un lant de greseli, iar decontul avea sa urmeze.

RUPTURA. Planurile gandite de Victor Piturca pentru repriza secunda au fost date peste cap dupa doar 4 minute de la reluare. Dupa un sprint prelungit, muschii lui Dorinel Munteanu au cedat, iar internationalul stelist a fost nevoit sa paraseasca terenul. Din acel moment, posesia Stelei, spectaculoasa in prima repriza, a disparut. Totusi, egalarea Rapidului a survenit in urma unei ultime gafe dintr-un lant parca interminabil. Radoi a gresit o degajare, iar Niculae a facut 3-3 dupa un sprint prelungit. Dinamo are acum doua puncte in fata Stelei, pe care o asteapta sambata in Stefan cel Mare.


Fara obscenitati

Fata de alte derby-uri intre Steaua si Rapid, cele doua galerii au renuntat la bannerele care contineau obscenitati. La intrarea celor doua echipe pe teren, suporterii giulestenilor au scos la iveala o esarfa uriasa: "In seara asta nu avem nimic de impartit", pentru ca dupa cateva minute sa continue cu o alta, pe care scria: "De 80 de ani ne apartine". Galeria Stelei a oferit o coregrafie speciala, cu cartoane multicolore, in inaltul tribunei afisand un banner cu inscriptia: "Din milioane de culori, o iubire ros-albastra". Anuntata atitudine anti-Petrescu a suporterilor Stelei a fost una firava, spectatorii neavand timp sa-l apostrofeze pe "Bursuc" din cauza ritmului foarte rapid al jocului.

Primire speciala pentru Dorinel

La primul meci in tricoul Stelei pe stadionul din Bulevardul Ghencea, Dorinel Munteanu a avut parte de o prezentare speciala din partea crainicului stadionului. Inaintea jocului, Munteanu a salutat tot stadionul in stil "Galata", pana si personalitatile de la tribuna oficiala salutand aparitia pe teren a jucatorului. Dorinel a reusit golul 3 al Stelei in minutul 39, iar in minutul 48 a cerut schimbare, dupa ce a suferit o contractura musculara.

Gigi Becali l-a amenintat pe Craciunescu

Cea mai controversata faza a meciului s-a petrecut in minutul 25. Mirel Radoi a sutat puternic din marginea careului, insa pe traiectoria mingii s-a aflat in pozitie afara din joc Dorel Mutica. Mingea a ajuns in plasa portii aparate de Emilian Dolha, dar asistentul Cristian Nica a semnalizat pozitia neregulamentara a lui "Mutamba", astfel ca Alexandru Tudor a fost nevoit sa nu valideze golul. Chiar daca arbitrajul nu a ridicat probleme, patronul Stelei, Gigi Becali, s-a aratat nemultumit de "fluierasi". In repriza a doua, "Latifundiarul din Pipera" a avut multe iesiri la adresa observatorului Ion Craciunescu, seful CCA fiind situat intr-o loja vecina cu cea a stelistului.

Atitudine golaneasca!

Cei de la Gazeta sporturilor au fost jigniti de presedintele Rapidului, Ioan Becali, foarte deranjat de articolele publicate in zilele de vineri si de sambata. Dandu-se buricul pamantului, el si-a permis sa catalogheze ziaristii drept "jegosi" ori "cancer al fotbalului romanesc". In plus, Becali din Giulesti a anuntat ca va da in judecata ziarul, solicitand daune de sute de mii de dolari. Surprinzator, in ajutorul lui a sarit Gigi Becali, care a avertizat: "Ne vom impaca si vom arata noi cine e familia Becali". "Faptul ca s-au suparat amandoi probeaza independenta Gazetei si politica lipsita de favoruri", a declarat Catalin Tolontan, redactorul-sef al publicatiei.

Piturca da vina pe gazon

Rezultatul inregistrat pe tabela de marcaj la finalul jocului l-a nemultumit foarte tare pe antrenorul Stelei, Victor Piturca. "Nu e posibil sa primesti goluri in modul in care am primit noi. Pur si simplu, golurile pe care le-am luat si terenul au fost de vina pentru acest rezultat. Mai bine era namol. De vina pentru acest rezultat nu este un jucator anume, ci intreg compartimentul defensiv", a declarat Piturca. Scorul de 3-3 a fost pe placul lui Dan Petrescu, care a declarat inaintea partidei ca s-ar multumi si cu un scor egal. "Dupa jocul din repriza a doua, consider ca meritam victoria. La 3-1 i-am spus lui Rada ca, daca marcam pana in pauza, castigam. Am gresit doar cu cativa centimetri", a spus "Bursucul" la final.

×
Subiecte în articol: sport becali stelei