x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Derby-ul de lângă şine

Derby-ul de lângă şine

de Daniel Stan    |    17 Oct 2009   •   00:00
Derby-ul de lângă şine
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact images

Partida din Giuleşti pune faţă în faţă ocupantele primelor două locuri în clasament, care au aceleaşi culori, alb-vişiniu, dar şi doi tehnicieni care se tem pentru posturile lor.



Suporterii Rapidului aşteaptă derby-ul feroviar cu CFR Cluj cu speranţa că echipa lor îşi va păstra prima poziţie în clasament, lucru cu care se dezobişnuiseră în ultima vreme. Antrenorul Viorel Hizo se teme însă de partida din această după-amiază. "Întâlnim cea mai bună echipă din campionat, cu un lot omogen şi foarte valoros care sezonul trecut a evoluat în grupele Ligii Campionilor, iar în acest moment atacă fazele superioare în Europa Legue. Este clar o pretendentă la titlu. Noi ne dorim mult victoria. Când eşti pe primul loc, toată lumea cere victorii. Nu este nici o presiune pe noi, însă meciul va fi foarte greu. Trebuie să fim foarte atenţi", a declarat tehnicianul giuleştenilor. Acesta a mai adăugat: "Pentru noi ar fi fost bine să nu se întrerupă campionatul, echipa era într-un ritm bun, aveam cinci victorii consecutive şi aveam nevoie de continuitate. Dar sperăm să reintrăm repede în ritm şi să continuăm în acelaşi mod".

"ŞI EU POT FI DEMIS"

Zvonurile privind posibilitatea ca antrenorul oaspeţilor, Antonio Conceicao, să fie demis în cadrul unei înfrângeri în Giuleşti, nu îl interesează pe Hizo. "Orice se poate întâmpla în fotbal. Şi eu pot fi demis dacă nu câştig. Trebuie să existe o presiune pentru fiecare, şi eu pun presiune pe jucătorii mei, la fel cum pun conducătorii pe mine. Oricum, nu ne interesează situaţia CFR-ului, ci doar a noastră". Proaspăt cooptat în lotul Rapidului, portarul Mircea Bornescu a participat la antrenamentul de ieri dimineaţă însă nu se poate conta pe el, fostul echipier al Universităţii Craiova aşteptând decizia Comisiei pentru Soluţionarea Litigiilor, care va avea loc marţi, pentru a deveni jucător liber. Pe Bornescu se poate conta însă la jocul viitor, din Ghencea, cu Steaua. De asemenea, căpitanul Costin Lazăr nu va juca aproape sigur. "Este răcit şi sunt şanse foarte mici să contez pe el", a recunoscut Viorel Hizo.

Tony vrea să forţeze

Deşi s-a accidentat în urmă cu două zile la un antrenament, după ce Cadu a intrat mai tare dintr-un exces de zel, fundaşul dreapta Tony da Silva vrea să forţeze şi să intre pe teren în partida din Giuleşti. "Într-adevăr, Tony are o entorsă, dar cred că se va reface până la ora meciului cu Rapid. Nu a fost nimic grav", a declarat preşedintele grupării din Gruia, Iuliu Mureşan. Totuşi, surse din club susţin că este posibil ca "Pitbull" să fie menajat de antrenorul Conceicao în vederea partidei de joia viitoare, de la Praga, din Europa League. Accidentat la rândul său, ivorianul Yssouf Kone (foto) este acuzat voalat că se sustrage în mod voit de la antrenamente, însă conducătorii clujeni susţin că nu este nimic adevărat. "Nu se pune problema ca Yssouf să se sustragă de la pregătiri. Este un profesionist desăvârşit, numai că este urmărit de ghinion. Jucătorii se antrenează doar cu avizul medicului", a explicat Mureşan.

"Nu vom solicita niciodată arbitri străini la meciurile Rapidului, nu vrem să fim groparii arbitrajului românesc. Suntem mulţumiţi cu delegarea lui Alexandru Tudor"
Viorel Hizo

×
Subiecte în articol: sport