x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo a scăpat uşor, rămâne în Europa

Dinamo a scăpat uşor, rămâne în Europa

25 Aug 2009   •   00:00
Dinamo a scăpat uşor, rămâne în Europa
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Comisia de Disciplină a UEFA a decis ieri ca Dinamo să piardă, la masa verde, 0-3, me­ciul cu Slovan Liberec, ca urmare a incidentelor din prima manşă a play-off-ului Ligii Europa, când suporterii au pătruns pe teren, şi să joace următoarele trei partide în cu­pele europene, de pe teren propriu, cu porţile închise. Clubul Dinamo a fost amendat şi cu 50.000 de euro. Iniţial, previziunile erau sumbre, existând voci după acel meci că echipa din Ştefan cel Mare ar putea fi exclusă din Europa pentru o perioadă de timp.



Meci pierdut, 0-3, cu Slovan Liberec, trei etape cu porţile închise şi 50.000 de euro amendă, acestea sunt deciziile pe care le-a luat ieri împotriva grupării din Ştefan cel Mare Comisia de Disciplină a UEFA, după incidentele de joia trecută. Nu în ultimul rând, Clubul Dinamo a fost avertizat că, dacă astfel de fapte se vor repeta în următorii doi ani, se va recurge la excluderea din cupele europene.

Meciul Dinamo - Slovan Liberec, contând pentru prima manşă a play-off-ului Europa League, a fost întrerupt de arbitru în minutul 88, la scorul de 2-0 pentru cehi, după ce aproximativ 150 de fani ai "câinilor" de la Peluza Cătălin Hâldan au invadat pista de atletism care înconjoară spaţiul de joc.

Decizia de ieri a Comisiei de Disciplină a UEFA a fost primită bine de oficialii dinamovişti, care se aşteptau la ce era mai rău în condiţiile în care "roş-albii" erau recidivişti. "Răsuflu uşurat! N-are rost să facem apel", a fost prima reacţie a preşedintelui executiv al lui Dinamo, Cristi Borcea.

Şi el foarte mulţumit de verdict, acţionarul Vasile Turcu a spus că încă mai speră la calificare: "Trebuie să fim încrezători! Mai avem şanse şi poate joi vom reuşi o minune. Emoţiile au fost foarte mari, se putea şi mai rău de atât".

Pentru a ajunge în grupele Europa League, Dinamo trebuie să câştige însă la Liberec cu 4-0. În eventualitatea unui succes al "câinilor" cu numai 3-0, scor care în mod normal ar fi împins meciul în prelungiri, cei calificaţi mai departe vor fi tot cehii.

Ultimul cuvânt l-a avut tot Cristi Borcea: "Amenda de 50.000 de euro va fi plătită de club, nu de suporteri. Sper ca de-acum încolo suporterii să încurajeze echipa şi să vrea binele ei".  

DAŢI PE MÂNA POLIŢIEI
Fanii dinamovişti care au protestat violent la meciul tur cu Liberec vor trebui să treacă însă şi pe la Secţia 6 de Poliţie, unde vor fi audiaţi în legătură cu incidentele produse. Asta după ce reprezentanţii Clubului Dinamo au depus luni o plângere la Poliţia Capitalei prin care cereau identificarea şi tragerea la răspundere a tuturor suporterilor care au pătruns în preajma terenului şi au dus astfel la întreruperea partidei.

×