x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo, campioană 99%!

Dinamo, campioană 99%!

de Marius Mihalcea    |    19 Mai 2009   •   00:00
Dinamo, campioană 99%!
Sursa foto: Răzvan Păsărică/Gazeta Sporturilor/Intact images

După victoria obţinută în faţa celor de la FC Timişoara, scor 3-1, trupa lui Mircea Rednic nu mai are de trecut decât un hop în drumul său spre câştigarea campionatului.



Singura bătaie de cap pe care o mai au în momentul de faţă cei de la Dinamo este să scape de Unirea Urziceni, formaţie care se situează la doar două lungimi în spatele lor, dar pe care o vor întâlni, duminică, în meci direct. Din acest joc "roş-albii" nu au însă nevoie de mai mult de un punct, în condiţiile în care următoarele lor meciuri, acasă cu FC Braşov şi în deplasare la FC Argeş, sunt, în mod normal, doar o formalitate. În schimb, chiar şi dacă va câştiga duminică, formaţia pregătită de Dan Petrescu tot va mai avea mult de tras până să câştige campionatul, meciurile cu FC Timişoara, echipă cu care se bate pentru locul doi, şi cu Steaua, care riscă să rămână în afara Europei, fiind cel puţin la fel de dificile ca întâlnirea cu Dinamo.

După meciul cu Timişoara, şefii grupării din Ştefan cel Mare au avut grijă să sublinieze faptul că trupa lui Mircea Rednic este cea mai bună din Liga 1. "Încă nu am luat titlul, mai avem un hop important la Urziceni, unde trebuie să câştigăm.

Le-am lăsat un gust amar celor care tot ne critică, pentru că nu ne împiedicăm de nimeni. Am demonstrat că în meciurile care contează câştigăm mereu, iar acum mergem cu speranţă la Urziceni", a spus preşedintele executiv al lui Dinamo, Cristi Borcea, completat de acţionarul Vasile Turcu: "După ce Bucur a înscris, eu nu am plecat ca Borcea din lojă, ci am rămas să văd cum îi măcelărim. Nu mi-a fost frică deloc. Am ştiut şi la 0-1 că vom câştiga. Nu pot să spun că suntem campioni, mai avem meciuri grele, dar dacă vom învinge la Urziceni, titlul este al nostru".

Meciul dintre Unirea Urziceni şi Dinamo, care va avea loc duminică, de la ora 20:30, în direct la GSP TV, va fi condus de o brigadă de arbitri din Spania, toţi purtători ai ecusonului FIFA, compusă din Cesar Muniz Fernandez - la centru, şi din asistenţii Jose Manuel Fernandez şi Jesus Calvo Guadamuro.

Urziceniul speră
Victorioasă cu 2-0 la Galaţi, în faţa Oţe­lului, Unirea Urziceni va încerca marea cu degetul, să câştige titlul în cel de-al doilea an al său de prezenţă în Liga 1. "Dinamo mai are de jucat două meciuri grele, la noi şi cu FC Braşov. Dinamo este favorită certă la titlu, chiar dacă noi suntem la mâna noastră, însă avem me­ciuri foarte dificile de disputat. Ceea ce e cel mai bine pentru noi este faptul că acum nu mai avem ce pierde, pentru că vom participa sigur în Europa League", a spus preşedintele ialomiţenilor, Mihai Stoica. "Ar fi un miracol să câştigăm toate cele trei partide pe care le mai avem de disputat şi să câştigăm titlul! Eu sper până la capăt, fiindcă am scăpat de presiune, ne-am atins obiectivul, însă ne va fi foarte greu, Dinamo are în continuare prima şansă", a declarat antrenorul Unirii, Dan Petrescu.

"Mi-a fost puţin frică la 0-1, dar niciodată nu ne bătea Timişoara pe teren propriu. La Urziceni ne aşteaptă un meci decisiv"

Gabriel Torje - jucător Dinamo

×
Subiecte în articol: sport dinamo urziceni