x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo Kiev - Demianenko, amenintat

Dinamo Kiev - Demianenko, amenintat

de Delia Gomoescu    |    11 Noi 2006   •   00:00
Dinamo Kiev - Demianenko, amenintat

Antrenorul ucrainean isi poate pierde postul in favoarea germanului Christoph Daum, care pare tentat de oferta presedintelui Igor Surkis.

Desi a dat asigurari ca antrenorul Anatoli Demianenko ramane pe banca tehnica a lui Dinamo Kiev, presedintele Igor Surkis negociaza cu alti tehnicieni. Antrenorul german Christoph Daum a declarat, prin intermediul impresarului sau, ca are o oferta de a pregati formatia ucraineana, propunere pe care o considera "foarte interesanta". Initial, Daum fusese dat de presa ucraineana ca posibil succesor al lui Mircea Lucescu la Sahtior Donetk. "Am mai multe oferte. Din Germania si din Anglia. Am fost sunat si de la Kiev de presedintele Igor Surkis. Nu am dat inca nici un raspuns ucrainenilor, dar oferta mi se pare foarte interesanta", a spus germanul. Cotidianul ucrainean Blik scrie ca si tehnicianul suedez Sven Goran Eriksson a fost vazut la Kiev, desi Surkis a negat ca l-ar fi contactat pe fostul selectioner al Angliei.

EXPLICATII. Cu zece zile inaintea confruntarii de la Bucuresti, atacantul lui Dinamo, Maksim Satkih, a incercat sa explice parcursul slab din Liga Campionilor. "Nu stiu ce s-a intamplat cu noi. Pur si simplu mai sunt si perioade de decadere in viata unei echipe. Uitati-va, spre exemplu, la romani, care ne-au invins cu 4-1 in primul meci si care au cazut in campionat. La fel se intampla si cu Bayern München. Voi face tot ce depinde de mine sa inscriu la Bucuresti, dar principalul nostru scop este sa invingem", a spus Satkih, autorul unicului gol din derby-ul cu Sahtior.

CONSOLARE. Site-ul UEFA scrie ca "Steaua cauta premiul de consolare" in partida de la 21 noiembrie. "Obiectivul celor doua echipe este locul trei. Steaua are nevoie doar de o remiza pentru a-si asigura accesul in Cupa UEFA, competitie in care a fost semifinalista anul trecut. Steaua a stralucit la Kiev, unde campania a inceput dezastruos pentru jucatorii lui Anatoli Demianenko", a scris uefa.com.

SAHTIOR
Mircea Lucescu spune ca reactia sa nervoasa din derby-ul cu Dinamo Kiev, in urma careia a fost trimis in tribuna, a fost intentionata. "Daca in acel moment al jocului nu atrageam atentia arbitrului asupra mea, situatia putea avea consecinte serioase pentru noi, se putea declansa un conflict pe teren, o batalie. I-am cerut arbitrului, in portugheza, sa se uite la Kleber, pentru ca este un simulator si un provocator. Nu l-am insultat. Multi spun ca dau vina pe arbitri, insa am argumente si imi voi spune intotdeauna punctul de vedere", a explicat Lucescu. Tehnicianul roman a adaugat ca arbitrul portughez Paolo Costa a vrut sa iasa in evidenta, aplicand regulile jocului dupa cum a vrut. "Stiu sa pierd, dar vreau sa pierd cinstit, iar cand apar astfel de metode si scenariul se repeta an de an trebuie sa ma apar. Nu este un secret ce se intampla in fotbalul ucrainean, acelasi lucru mi s-a intamplat si in Turcia, cand am fost impiedicat prin orice mijloace, dupa ce castigasem doua titluri, sa repet succesul", a comentat tehnicianul roman.

×
Subiecte în articol: sport kiev