x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport DINAMO – PANDURII / Până la urmă, se joacă

DINAMO – PANDURII / Până la urmă, se joacă

de Daniel Stan    |    28 Feb 2009   •   00:00
DINAMO – PANDURII / Până la urmă, se joacă

În perioada de pregătire, “câinii” au bătut aproape tot, în timp ce gorjenii s-au aflat la polul opus. Drumul dinamoviştilor spre mult-visatele grupe ale Ligii Campionilor începe mâine seară, de la ora 20:30, în direct la GSP TV.



La un pas să nu fie programat din cauza datoriei pe care Pandurii o avea faţă de gruparea din Ştefan cel Mare în contul transferului lui Ilie Iordache, anume 500.000 de euro, meciul se va disputa totuşi. Războiul psihologic s-a terminat o dată cu achitarea primei tranşe, iar gorjenii sunt decişi să încurce trupa lui Mircea Rednic. “Am plătit banii şi îi vom bate pe teren”, a ameninţat preşedintele Marin Condescu. Antrenorul Sorin Cârţu este mai ponderat în declaraţii şi susţine că ultimele evenimente au creat un curent negativ: “Aş fi vrut ca meciul să se desfăşoare în alte condiţii, presiunea creată va aduce multă tensiune. Presiune va fi însă şi pe jucătorii noştri, dar şi pe dinamovişti. Totul va depinde şi de arbitraj, este un meci de risc mare”. Referitor la Ilie Iordache, tehnicianul a adăugat: “Am avut o discuţie cu el în faţa tuturor şi i-am spus că-l reprimesc la echipă. Dacă face atâţia bani, atunci am mari pretenţii de la el, să-mi arate că merită banii ăştia. Voi vedea dacă îl voi folosi pe Iordache în meciul cu Dinamo”.

“SUNTEM CONCENTRAŢI”

Antrenorul roş-albilor, Mircea Rednic, consideră partida de mâine seară una foarte importantă în privinţa obiectivului visat, anume cucerirea titlului. “Este un an foarte important pentru noi, este o şansă unică să ajungem în grupele Ligii Campionilor. Avem posibilitatea să ajungem acolo şi sper să o facem. Suntem mai mult decât concentraţi pentru meciul cu Pandurii, trebuie să începem returul cu victorie”, a declarat “Puriul”. Acesta a mai adăugat: “Am un lot de 30 de jucători, unul mai bun decât celălalt, şi îi voi folosi în funcţie de inspiraţie şi de adversar. Dinamo este o echipă care trebuie să-şi impună jocul.

În perioada de pregătire jucătorii au demonstrat că sunt în formă, acum încep partidele oficiale şi a venit momentul adevărului”.

Optimistul Lobonţ

Portarul lui Dinamo şi al echipei naţionale, Bogdan Lobonţ, este de părere că echipa sa va avea 17 finale până la atingerea obiectivului: “Toată lumea ne vede favoriţi la câştigarea titlului. Şi noi suntem optimişti, însă şi precauţi în acelaşi timp. Este adevărat, am terminat prima parte a sezonului pe primul loc, dar ne aşteaptă 17 etape extrem de dificile, adevărate finale, din care sperăm însă să obţinem cât mai multe puncte pentru ca la final să fim campioni. Va fi o luptă strânsă, iar noi avem mult de muncit în continuare. Nu ne gândim decât la victorie în meciul cu Pandurii”. În vederea partidei de mine seară în faţa gorjenilor, antrenorul Mircea Rednic nu va conta pe Zicu şi pe senegalezul Papa Malick. “Zicu s-a pregătit bine, însă nu vreau să risc, iar Malick mai are de tras până să revină la forma fizică adecvată. El nu a evoluat o bună perioadă de timp şi mai are nevoie de pregătire”, a motivat tehnicianul dinamovist. O surpriză ar putea fi titularizarea lui Homei pe postul de fundaş stânga, în detrimentul ghanezului Blay.

“Sorin Cârţu este un antrenor care se organizează foarte bine. Au un lot bun, omogen. Întotdeauna s-au mobilizat în meciurile cu noi. Trebuie să marcăm repede pentru a-i obliga să iasă la joc”
Mircea Rednic - antrenor Dinamo

×
Subiecte în articol: sport