x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport DINAMO / S-au întors Mitea şi Niculescu

DINAMO / S-au întors Mitea şi Niculescu

de Daniel Stan    |    29 Ian 2009   •   00:00
DINAMO / S-au întors Mitea şi Niculescu

În primul meci de pregătire din acest an, “câinii” s-au impus la scor, 5-2, în faţa austriecilor de la Sturm Graz, după o primă repriză bună, urmată de o a doua mai modestă, mai ales în faza defensivă.



Sub privirile acţionarilor Cristi Borcea şi Vasile Turcu, dinamoviştii au început în forţă primul meci amical al perioadei de pregătire, iar după o jumătate de oră conduceau deja cu 3-0 în faţa lui Sturm Graz, locul 3 în campionatul Austriei. A fost o perioadă în care “câinilor” le-au ieşit aproape tot, golurile fiind reuşite de Torje (’3), Claudiu Niculescu (’23), din lovitură liberă şi Lucian Goian (’29). S-a văzut o echipă ofensivă, cu o apărare destul de sigură, însă după pauză, o dată cu schimbările efectuate, Mircea Rednic şi-a adus aminte de nesiguranţa defensivei din prima parte a sezonului. Mitea a reuşit o “dublă” (’49 şi ’73), dar austriecii au revenit, înscriind în două rânduri, marile probleme apărând pe flancuri, unde Muşat şi mai ales Blay au fost depăşiţi constant. La final, antrenorul roş-albilor a evitat să discute de slăbiciuni. “Sunt mulţumit de acest prim joc, care vine după 15 zile de pregătire intensă. M-a interesat şi rezultatul, dar important a fost jocul. Jucătorii au luat meciul în serios. Se observă concurenţa, fiecare va avea şansa să joace, însă totul va depinde de ei”, a declarat Mircea Rednic. Tehnicianul nu l-a putut folosi pe recent transferatul N’Doye, senegalezul accidentându-se la antrenamentul de marţi seară în urma unui duel cu un coechipier. Verdictul medicilor a fost leziune musculară, mijlocaşul urmând a absenta şi în partida de azi, cu Banik Ostrava (ora 17:00, GSP TV, în direct).

PROBLEME CU JULIO CESAR

Deşi ieri se părea că transferul lui Julio Cesar la Gaziantep este ca şi rezolvat, au apărut unele probleme. Turcii chiar l-au prezentat oficial pe apărătorul brazilian, însă jucătorul este acuzat că a plecat din cantonament fără să anunţe pe nimeni. “De discuţii se ocupă domnul Nicolae Badea, mai sunt unele probleme contractuale de rezolvat. Dacă nu se vor rezolva, noi vom depune actele pentru a cere suspendarea lui Julio Cesar pentru perioada cât mai are contract cu Dinamo”, a declarat preşedintele executiv, Cristi Borcea. Başkanii lui Gaziantep par a nu fi interesaţi de situaţie. “Domnul preşedinte, Ibrahim Kizil, l-a dăruit pe Julio Cesar clubului. El a suportat întreaga valoare a transferului”, au anuţat turcii. În schimbul lui Julio Cesar, Dinamo ar trebui să primească 300.000 de euro.

Avem Europa League

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, era optimist înaintea plecării spre Nyon, la şedinţa Comitetului Executiv al UEFA, unde urmează să se decidă, azi, ţara care va organiza finala “Europa League” din 2012, viitoarea denumire a actualei Cupa UEFA. “Semnalele după vizita lui Michel Platini în România au fost mai mult decât încurajatoare. Joi seară vom primi o veste bună, finala Europa League se va juca la Bucureşti. Hotărârea se va lua prin consens, după o discuţie între noi, membrii”, a declarat Sandu. De aceeaşi părere este şi directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu: “Din câte ştiu, noi deja ne-am înţeles şi cu cei de la Dublin şi cu cei de la UEFA şi am ajuns la un acord să organizăm finala din 2012. Preşedintele Mircea Sandu a depus actele şi aşteptăm decizia Comitetului Executiv”. Lupescu este invitat azi la Sport Klub, ora 20:15, în cadrul studioului care prefaţează returul Bundesligii. Dacă totul va fi OK, Dublin va organiza finala din 2011, iar Bucureştiul pe cea din 2012. S-ar putea trece la vot doar în cazul unor opinii contrare puternice. La concurenţă cu viitorul stadion “Naţional” mai sunt arenele Auf Schalke (Germania), Landsdowne Road (Irlanda), Emirates (Anglia) şi Montjuic (Spania).

“La mine nu contează să am o echipă valoroasă, ci un lot valoros. În retur mă voi baza doar pe jucătorii care îşi doresc cu adevărat să evolueze la Dinamo. Va veni şi Cosmin Moţi, nu am de ce să mă plâng”

Mircea Rednic, antrenor Dinamo

×
Subiecte în articol: sport