x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo si Rapid ataca UEFA - Ultimul hop spre grupe

Dinamo si Rapid ataca UEFA - Ultimul hop spre grupe

de Vicentiu Neagoe    |    Daniel Stan    |    28 Sep 2006   •   00:00

Dinamovistii intalnesc acasa, de la ora 20:00, in direct pe TVR 1, pe Xanthi Skoda, in timp ce vicecampioana va juca in deplasare, de la ora 22:00, cu portughezii de la Nacional Madeira, partida fiind transmisa de Prima TV.

Reprezentantele noastre in Cupa UEFA mai au de trecut un singur hop pentru a repeta performanta de anul trecut, calificarea in grupe. Daca Dinamo pare a avea un avantaj mai mare, dupa ce s-a impus cu 4-3 pe terenul grecilor, Rapid are de aparat un avantaj fragil, "feroviarii" castigand in prima mansa cu 1-0.

RECIDIVA. Danciulescu spera sa se bucure de o noua calificare in grupele Cupei UEFA

DINAMO. Desi se afla la adapostul victoriei de la Xanthi, "cainii" inca nu se considera calificati. "Este primul obiectiv al sezonului si nu trebuie sa-l ratam. Nu suntem relaxati. Am cerut concentrare, iar baietii vor juca si pentru imaginea lor. Valoarea unei echipe se vede in Europa", a declarat antrenorul dinamovistilor, Mircea Rednic. Daca vor ajunge in grupe, fiecare jucator va incasa cate 5.000 de dolari.

REVENIRE. Zicu (centru) isi doreste sa inscrie si impotriva celor de la Madeira

RAPID. Giulestenii nici nu se gandesc sa nu treaca de portughezii de la Madeira, mai ales ca in tribuna se va afla si principalul actionar, George Copos. Totusi, antrenorul Razvan Lucescu este suparat pentru reaccidentarea atacantului Ionut Mazilu, care va lipsi aproape doua saptamani. Tehnicianul "visiniilor" spune ca meciul cu Nacional este primordial: "Partida cu Dinamo din campionat, de duminica, este pe planul secund. Important este returul cu portughezii. Ar fi extraordinar sa ne calificam al doilea an consecutiv in grupele Cupei UEFA".

PREVIZIUNE
"Cu siguranta Xanthi va fi mai periculoasa, pentru ca grecii nu mai au ce pierde. Daca in tur au jucat cu un singur atacant, acum cred ca vor evolua cu trei oameni in ofensiva. Nu conteaza ca a demisionat antrenorul, ei vor juca la victorie"
Mircea Rednic
antrenor Dinamo
AVERTISMENT
"Cu siguranta va fi un meci pe viata si pe moarte. 1-0 e un rezultat care nu ne permite sa fim relaxati sau cu gandul ca oricum calificarea este obtinuta. Avem acest avantaj fragil, dar vom vedea daca ne-a avantajat dupa cele 90 de minute de joc"
Razvan Lucescu
antrenor Rapid

ABSENTE
La meciul din aceasta seara, antrenorul Mircea Rednic nu se poate baza pe trei dintre jucatorii din lot. Cea mai importanta absenta este cea a lui Ze Kalanga (foto), accidentat la ultimul meci de campionat cu FC Arges. La antrenamentul de ieri, angolezul nu a efectuat decat cateva miscari de stretching. Ceilalti indisponibili sunt Cosmin Pascovici, invoit de conducerea tehnica pentru a fi alaturi de baietelul sau, operat recent de tumoare pe creier, respectiv sarbul Stanici, care are probleme medicale mai vechi.
FAMILIE
Principalul actionar al Rapidului, George Copos (foto), a luat-o la meciul de la Madeira si pe sora sa. Inainte de plecare, fostul vicepremier i-a incurajat pe toti jucatorii sai. "De acum inainte vreau sa-mi dedic mai mult timp pentru echipa, dupa ce in ultimii doi ani nu am putut, fiind ocupat cu politica. Vreau sa redevenim o familie cum eram odata", a declarat Copos. De aceeasi parere e si mijlocasul Costin Lazar: "A venit si domnul Copos cu noi si vom pleca de aici fericiti, pentru ca ne vom califica".

×
Subiecte în articol: sport