x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo şi Steaua da, Rapid nu

Dinamo şi Steaua da, Rapid nu

de Marius Mihalcea    |    14 Sep 2008   •   00:00
Dinamo şi Steaua da, Rapid nu

LIGA 1  ●  Giuleştenii, marii pierzători ai etapei
Dacă Dinamo s-a impus la Vaslui, revenind de la 0-1, iar Steaua a cîştigat fără probleme pe terenul Farului, Rapid a cedat în Giuleşti în faţa liderului la zi al clasamentului, Unirea Urziceni. 



LIGA 1  ●  Giuleştenii, marii pierzători ai etapei
Dacă Dinamo s-a impus la Vaslui, revenind de la 0-1, iar Steaua a cîştigat fără probleme pe terenul Farului, Rapid a cedat în Giuleşti în faţa liderului la zi al clasamentului, Unirea Urziceni.  

În vreme ce Rapid este într-o evidentă scădere de formă, iar Urziceniul reprezintă surpriza plăcută a campionatului, Steaua şi parţial Dinamo şi FC Vaslui au avut evoluţii care ne dau încredere în perspectiva meciurilor pe care acestea le vor disputa peste cîteva zile în cupele europene.  

VASLUI. Începutul partidei nu i-a fost favorabil lui Dinamo, care s-a văzut condusă încă din minutul 10, după reuşita lui Nemanja Jovanovic. În minutul 44, gazdele puteau închide meciul, însă "capul" lui Jovanovic a fost scos de pe linia porţii de Adrian Cristea, iar Lobonţ a intervenit magistral la şutul lui Daniel Munteanu. Mai experimentaţi, jucătorii lui Rednic au echilibrat balanţa după o oră de joc, prin Dănciulescu, şi au dat lovitura în prelungiri, prin Florin Bratu. "Dinamo este cea mai bună echipă din campionat. Sîntem peste Steaua şi CFR Cluj. Dacă ne învingea Vasluiul era o surpriză, pentru că e o echipă care nu are o mare istorie", a declarat la final Bratu, aluzie la faptul că atît vicecampioana cît şi campioana României au capotat pe terenul formaţiei lui Adrian Porumboiu. "A fost o victorie mare. S-a văzut că dacă Bratu, Dănciulescu şi Marius Niculae se dezlănţuie, sîntem imposibil de oprit", a spus preşedintele executiv al "cîinilor", Cristi Borcea.  

GIULEŞTI. Elevii lui Jose Peseiro sînt de nerecunoscut, după începutul perfect de campionat, cînd au bifat trei succese din tot atîtea partide, aceştia înregistrînd trei înfrîngeri în patru jocuri. Dacă eşecul suferit la Galaţi a fost considerat un accident, iar cel de la Timişoara a fost pus pe seama greşelii comise de portarul belgiano-spaniol Urko Pardo, giuleştenii nu mai au nici o scuză pentru acest 1-2 cu care au pierdut aseară, pe teren propriu, în faţa Unirii Urziceni. Rapid a început partida cu ialomiţenii cum nu se poate mai prost, Bilaşco deschizînd scorul în minutul 2. Ce a urmat? "Vişiniii" s-au aruncat în atac, iar după lungi eforturi Cesinha a restabilit egalitatea. Numai atît însă, pentru că Mara i-a readus pe oaspeţi în avantaj, finalizînd de la 9 metri centrarea lui Iulian Apostol. A treia înfrîngere a Rapidului în acest campionat şi a şasea victorie consecutivă a Unirii Urziceni, care-şi conservă poziţia de lider al clasamentului Ligii 1.

CONSTANŢA.
Soarta partidei de la malul Mării s-a jucat în minutul 10, atunci cînd amfitrionii au beneficiat de o lovitură de la 11 metri, ratată însă de Maxim, şut slab, în dreapta lui Cernea, minge reţinută fără probleme de portarul Stelei. 20 de minute mai tîrziu, Antonio Semedo, aflat la primul său joc în tricoul Stelei după transferul de la CFR Cluj, a deschis scorul printr-o execuţie de efect, portughezul marcînd direct din corner. Continuarea a fost de coşmar pentru constănţeni, care imediat au mai primit un gol, autor Bogdan Stancu, din centrarea aceluiaşi Semedo, iar apoi au rămas în zece oameni, Băcilă fiind eliminat după o intrare violentă la Petre Marin. Cu un om în plus şi un avantaj de două goluri pe tabelă, "roş-albaştrii" nu au mai întîmpinat nici un fel de rezistenţă şi au mai marcat de două ori, autori Kapetanos şi Bogdan Stancu, "marinarii" reuşind doar golul de onoare. 

×
Subiecte în articol: sport