x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo - Slovan: Înapoi în peşteră!

Dinamo - Slovan: Înapoi în peşteră!

de Dragos Stoica    |    20 Aug 2009   •   00:00
Dinamo - Slovan: Înapoi în peşteră!
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Intact Images

"Câinii" de pe teren şi din tribune au făcut din nou de râs întreg fotbalul românesc. Pe gazon, elevii lui Bonetti au fost ridiculizaţi de cehi şi doar paradele lui Dolha au limitat scorul, în timp ce aproximativ o sută de primitivi din galerie au năvălit pe teren, forţându-l pe arbitru să fluiere finalul cu două minute mai devreme.


Momente incredibile la Dinamo - Slovan Liberec! După ce Blazek a marcat cel de-al doilea gol al cehilor, un suporter din galerie a reuşit să pătrundă pe gazon, smulgând un fanion de la colţul terenului. Imobilizat destul de greu de nişte agenţi de ordine prea corpolenţi, acesta a dat practic semnalul de start pentru incidente extrem de grave.

O turmă de indivizi cu priviri goale au năvălit imediat pe pista de atletism, forţând gardul rahitic care îi despărţea de teren. Practic, pentru câteva zeci de secunde, între jucătorii ambelor formaţii şi aşa-zişii suporteri nu s-au mai aflat decât cinci-şase stewarzi, care, complet debusolaţi, s-au retras din faţa furiei celor din galerie. Până la urmă, pe pistă şi-au făcut apariţia câteva detaşamente de jandarmi, huliganii s-au retras în tribună, dar partida nu a mai fost re-luată. Dinamo se află însă în moarte clinică, iar falimentul chiar bate la uşă. Riscând trei ani suspendare din Europa şi cu milioanele din "Europa League" deja volatilizate, criza e totală în Şoseaua Ştefan cel Mare.

 

Suspendare de trei ani
În urma incidentelor de aseară, Dinamo se află într-o situaţie teribilă. Având în vedere că formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare este recidivistă în ceea ce priveşte problemele provocate de suporteri, pentru care a fost penalizată şi anul trecut, după eliminarea în faţa lui NEC Nijmegen, "câinii" riscă acum să fie suspendaţi din cupele europene pe o durată de trei ani. Lucrurile sunt însă şi mai grave, deoarece acţionarii deja visau la banii din grupele "Europa League", iar clubul are mari dificultăţi financiare.

 

Dragomir: "Trebuie făcute mai multe arestări"
Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a fost ieri drastic cu cele petrecute în "Groapă". "Spun de nu ştiu cât timp ca organele abilitate să scoată huliganii de pe stadioane. E de neimaginat, fără precedent în lume, nu în Europa. Urmează să scoată cuţitul, să scoată pistolul. Vor fi «n» etape de suspendare, ani de zile, poate. Dacă s-a întrerupt jocul şi nu s-a reluat, se dă 0-3 la masa verde. Suntem sălbatici. Până nu sunt morţi, nimeni nu vrea să ia taurul de coarne. Dăm ţara înapoi cu ani de zile! Trebuie arestaţi", a declarat Dragomir.

"A fost una dintre cele mai ruşinoase comportări în cupele europene. Nu cred că putem evita suspendarea pe o anumită durată de timp. Bonetti nu e vinovat pentru ce s-a întâmplat."
Nicolae Badea, preşedinte Dinamo

 



Victor Becali: "Tot ce-i lipsea lui Dinamo era o suspendare"
"Calificarea era compromisa si la 0-1, dupa felul in care arata Dinamo. Nu-mi amintesc sa fi vazut asa Dinamo, o echipa apatica, fara atitudine, parca era o echipa in luna iulie dupa sfarsitul campionatului,

De data asta nu a fost de vina nici arbitrul, cel mai important lucru este echipa.

Este o seara rusinoasa pentru Dinamo. Nu-mi amintesc sa fi vazut o echipa a lui Dinamo atat de slaba.

N-am spus nimic de Bonetti, el nu are niciun fel de vina pentru ca este la Dinamo. Ar fi vina mea daca l-as propune la Real Madrid?

La DInamo trebuie sa se schimbe ceva, prea multa lume, prea multe idei, nici Bonetti asta nu poate intelege prea multe din aceste lucruri. Le trebuie un charter pentru conducatori si cei din administratie."


Gigi Becali: "Democratia este prost inteleasa in Romania"

E vorba si de fotbalul romanesc. Nu mai putem misca in front in fata comisiilor europene. Legea "la puscarie", sa vezi mai fac?

Astia nu sunt suporteri, sunt huligani. Si voi cand ii mai vedeti batuti, nu stiu decat de puscarie. Sa-i invete familiie lor cum sa se comporte. Sunt cineva numai cand sunt in galerie. L-ai prins, sase luni de puscarie!

Am vorbit cu Mititelu sa luam niste masuri impreuna.

Nu se mai intampla chestii d-astea in Europa."


Ioan Becali: "Cei de la Dinamo se gîndeau deja la avionul cu care o să meargă la tragerea la sorţi pentru grupe!"
"Eu am tras un semnal de alarmă! Am spus, chiar dacă au cîştigat la Piatra Neamţ, jocul lor a fost foarte slab. Dinamo are acum probleme cu arbitri, eu cît am fost la Dinamo nu m-a interesat cine mă arbitrează. Cei de la Dinamo nu ştiau cu ce avion să meargă la tragerea la sorţi pentru grupe! Ei se gîndeau la ce avion privat să închirieze", a spus Ioan Becali la GSP TV.


Ion Craciunescu: "Conform regulamentelor, Dinamo ar trebui exclusă din Europa 3 ani!"

"Din ce scrie în regulamente la ora actuală, Dinamo ar trebui exclusă timp de 3 ani din cupele europene.

Pe lîngă suspendare vine şi pierderea calificării în turul următor, dar şi o amendă extrem de usturătoare pentru club. Practic, nu poate exista o măsură mai dură decît atît", a spus Crăciunescu.

"Bine că n-a fost lovit un oficial al jocului în timpul acestor incidente, altfel pedeapsa ar fi fost mult mai drastică!  Noi avem deja o imagine proastă în Europa, iar imaginile de la meciul cu Slovan vor circula pe toate continentele, pentru că este ceva neobişnuit.

Este inadmisibil să vedem aşa ceva pe un stadion din Europa! Toate meciurile care se vor disputa acum în România vor fi considerate partide cu un potenţial risc pentru spectatori", a conchis Ion Crăciunescu.


Gigi Netoiu: "Badea e vinovat 100%! El a distrus Dinamo!"
"Badea este vinovat 100%. El a avut control total la Dinamo, el a avut ultimul cuvant de spus in toate deciziile. El a distrus Dinamo.", a spus fostul actionar al cainilor, conform Sport.ro


Turcu către suporteri: "Ce vină am eu? Le-am dat bani! Nu eu l-am adus pe Bonetti!"
"Ce pot să le fac eu acum? Ce să le fac eu? Eu le-am dat banii, dacă ei nu joacă, eu ce să le fac? N-am zis eu să vină Bonetti! Eu n-am nici o vină", s-a adresat Vasile Turcu suporterilor prezenţi la tribuna I în timpul meciului, conform GSP TV.

×
Subiecte în articol: sport dinamo suporteri video