x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport DINAMO / Start spre titlu în Antalya

DINAMO / Start spre titlu în Antalya

de Daniel Stan    |    21 Ian 2009   •   00:00
DINAMO  / Start spre titlu în Antalya

Liderul campionatului a plecat ieri dimineaţă în primul stagiu de pregătire din Turcia, cartierul general fiind stabilit în Antalya, la Belek. În această perioadă, "câinii" vor susţine două meciuri amicale, cu Sturm Graz şi Banik Ostrava.



Începând de ieri şi până la data de 30 ianuarie, dinamoviştii vor efectua primul stagiu de pregătire din inter-sezon, în Antalya, Mircea Rednic deplasând un lot format din 24 de jucători, inclusiv rebelul Julio Cesar, dar fără brazilianul Tiago. De asemenea, din delegaţie face parte şi Osvaldo Miranda, deşi "Puriul" i-a aunţat pe oficiali că atacantul argentinian nu mai intră în vizorul său pentru returul campionatului. "Urmează o perioadă foarte grea, avem opt zile de pregătire în care vom efectua şi câte trei antrenamente. Jucătorii au înţeles că este nevoie de o bună pregătire fizică înaintea unui retur care se anunţă de foc şi la finalul căruia nu ne gândim decât la titlu", a declarat înainte de plecare antrenorul roş-albilor. Mircea Rednic a mai adăugat vizavi de rămânerea la echipă a lui Julio Cesar, deşi acesta intrase în dizgraţia conducerii: "Are de recuperat mai multe zile şi se va pregăti separat. El are contract cu Dinamo şi nu mă gândesc la un alt fundaş. Îl aştept". Revenit în "haită", Claudiu Niculescu a plecat uşor accidentat în Turcia, însă problema nu este gravă. Pe lângă Tiago, nu au făcut deplasarea Ze Diabate, convocat la naţionala Under 20 a Coastei de Fildeş, Ze Kalanga, învoit după decesul fratelui său, şi accidentaţii Florin Bratu şi Cristi Pulhac.

ÎNCREDERE ÎN ZICU
Tehnicianul "câinilor" are mari speranţe în revenirea lui Ianis Zicu, după accidentarea care l-a ţinut departe de gazon luni bune: "Îl aştept pe Zicu să explodeze în retur. Are calităţi extraordinare, am fost şi suntem alături de el.

Ca şi Julio Cesar, el va face o pregătire separată". În Antalya, Dinamo va juca două amicale, cu Sturm Graz (28 ianuarie) şi Banik Ostrava (29 ianuarie), Mircea Rednic mai dorind să găsească şi un al treilea adversar.

Lobonţ este dorit în "Primera"

După Valencia, o altă formaţie din prima ligă spaniolă ar fi interesată de portarul Bogdan Lobonţ. Este vorba de Getafe, care ar oferi 1,5 milioane de euro pentru internaţionalul dinamovist, însă preşedintele executiv, Cristi Borcea, exclude un eventual transfer. "Lobonţ nu pleacă nicăieri. Repet, au fost oferte, dar nu le-am dat curs", a declarat oficialul "câinilor". Acesta a demontat şi varianta plecării lui Marius Niculae în Rusia, la Spartak Moscova: "Niculae rămâne să luăm titlul şi să mergem împreună în Liga Campionilor". Un alt jucător dinamovist care are o ofertă de transfer este Julio Cesar, dorit tot în Rusia, de Terek Groznîi, grupare unde mai evoluează trei români, Florentin Petre, Mărgăritescu şi Pancu. De altfel, fundaşul brazilian în vârstă de 30 de ani se poate transfera la orice echipă oferă 6.000.000 de euro, primind şi o hârtie în acest sens. Până atunci însă, Cesar se va pregăti în Antalya, aşteptând oferte concrete.

"Urmează o perioadă grea în care trebuie să tragem tare, iar băieţii au înţeles acest lucru. Vom avea şi câte trei antrenamente pe zi."

Mircea Rednic - antrenor Dinamo

×
Subiecte în articol: sport