x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport DINAMO – STEAUA • Rivalitate, ambiţie, speranţe

DINAMO – STEAUA • Rivalitate, ambiţie, speranţe

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    01 Noi 2008   •   00:00
DINAMO – STEAUA • Rivalitate, ambiţie, speranţe

Cele mai mari rivale din fotbalul românesc se vor întâlni diseară, de la ora 21:00, în "Ştefan cel Mare", în cel mai aşteptat meci al sezonului din Liga 1, care va fi transmis în direct de Antena 1.

Steaua aşteaptă derby-ul în speranţa reabilitării, după ce a bifat o serie incredibilă de şapte meciuri fără victorie, în vreme ce Dinamo îşi doreşte un succes care să-i confirme poziţia din clasament, pe care mulţi i-o contestă, în special din cauza prestaţiilor modeste.

"Este un derby pe care ne dorim să îl câştigăm. Meciul este important şi pentru mine, dar mai important este pentru echipă. Venim după o perioadă mai puţin bună, încercăm să facem o bucurie tuturor şi să câştigăm. Am încredere foarte mare în echipă, în caracterul băieţilor. Vrem să începem seria meciurilor câştigătoare. Încrederea lipseşte, dar am jucători cu foarte mare experienţă în lot şi jucători tineri, dornici de afirmare. Se poate trece foarte uşor peste aceste rezultate mai puţin bune ale echipei", a declarat antrenorul Stelei, Dorinel Munteanu, care a dezvăluit şi problemele din lot. "Nu pot să contez pe Ovidiu Petre, iar Mirel Rădoi a făcut în ultimele zile antrenament separat. Vom încerca să vedem cum se va descurcă cu toată echipa." Autor al ultimului gol stelist din "Ştefan cel Mare", stoperul Sorin Ghionea a spus: "Fără suporteri fotbalul nu mai e la fel de plăcut. Fanii sunt supăraţi pe noi, au şi motive, după rezultatele din ultimul timp. Dorinel a adus în plus o motivaţie superioară. Nu ne lipsea nici până acum dorinţa de a învinge, dar acum e mai puternică".

"CU MIRANDA ŞI CU DIAKITE"
Tehnicianul "câinilor", Mircea Rednic a preferat transparenţa înaintea confruntării cu rivalii de moarte: "Am mai multe soluţii pentru Dorinel. Nu îi pregătesc nici o surpriză din moment ce echipa pe care o trimit în teren apare de fiecare dată prin ziare. Rădoi e un jucător foarte bun, dar cred că e o tactică de-a lor că nu joacă, puteam să vin şi eu cu Zicu p-aici să-l vadă lumea. Aş vrea ca Dorinel să fie titular! O să încep cu Miranda titular şi, probabil, şi cu Diakite, despre care zice lumea că nu prea are ce căuta la Dinamo".

Vor fi 676 de stelişti
În cele din urmă, Steaua va beneficia de sprijinul a 676 de suporteri pe Stadionul Dinamo. "Domnul preşedinte Argăseală mi-a transmis să pun pe site-ul oficial un anunţ prin care să precizăm că fanii Stelei vor merge la jocul cu Dinamo, din Ştefan cel Mare. Vom avea 676 de suporteri. Dinamo nu are cum să vândă cele 676 de tichete suporterilor dinamovişti, pentru că ele sunt în baza de reciprocitate, au valoare zero", a declarat pentru Onlinesport directorul de imagine al Stelei, Cătălin Făinişi. Cele două cluburi au ajuns la un acord în privinţa unei reciprocităţi pentru 5% din locurile stadioanelor, la meciul retur, din Ghencea, Dinamo va miza pe 1.260 de suporteri. "Noi am propus steliştilor un număr de locuri urmând ca în retur noi să primim acelaşi procent din capacitatea Stadionului Ghencea, 5%", a confirmat şi Nicolae Badea.

Gigi pleacă, dacă îşi ia banii
Criza financiară mondială pare să-l fi afectat pe finanţatorul "roş-albaştrilor", Gigi Becali (foto), care în ultima vreme nu a mai reuşit să vândă terenuri. Surse apropiate Stelei susţin că mai mulţi jucători au de primit sume semnificative din contracte sau din primele pentru accederea în grupele Ligii Campionilor. "Am vorbit cu galeria şi le-am spus că ei au încălcat înţelegerea pe care o aveam cu ei. Trebuiau să se ocupe ei de cei care m-au înjurat, aşa ne înţeleseserăm acum patru-cinci luni. Dar n-au făcut-o. Şi ei au recunoscut asta. Au scandat «Becali – pleacă din Ghencea», dar le-am spus: «Băi băieţi, eu plec, dar să-mi dea cineva banii pe care i-am investit», asta le-am zis. O să vedeţi că o să vină vremuri grele pentru multe cluburi cu recesiunea asta", a declarat Gigi Becali la Fanatik. "Am băgat 50 de milioane de euro în Steaua până acum", se lăuda Gigi Becali după meciul Stelei de la Florenţa.

Negoiţă se implică financiar la Dinamo
Dorit de preşedintele Nicolae Badea printre acţionarii din Ştefan cel Mare, omul de afaceri Ionuţ Negoiţă se implică deja financiar la
echipă, asta pe lângă sponsorizarea parafată deja, prin RIN, hotelul său.

Concret, o victorie în partida din această seară cu Steaua ar aduce o primă totală de 130.000 de dolari, din care 30.000 vor fi oferiţi de Negoiţă. "Este adevărat, cei cinci acţionari, Nicolae Badea, Cristi Borcea, Vasile Turcu, Florian Walter şi Dragoş Săvulescu, vor oferi câte 20.000 de dolari, iar eu 30.000. Dinamo va câştiga cu 2-1", a declarat Ionuţ Negoiţă. Unul dintre actualii investitori ai "roş-albilor", Dragoş Săvulescu, a declarat: "Este bine că s-a depăşit momentul de tensiune din cadrul conducerii după şedinţa CA de la începutul săptămânii. S-au discutat nişte puncte importante, de care sperăm să se ţină cont". Săvulescu s-a referit şi la posibila cooptare a lui Negoiţă:

"E posibil orice în iarnă, de la veniri şi până la plecări. Momentan nu s-a discutat venirea domnului Negoiţă. Pentru ca el să devină acţionar ar trebui ca cineva să plece, iar eu nu văd cine ar dori să o facă". Antrenorul Mircea Rednic nu a fost interesat de discuţiile din birouri, ci doar de meciul cu Steaua. "Am şi eu strategiile mele, asta în funcţie de ce surprize va pregăti şi Dorinel. De exemplu, eu nu cred că Mirel Rădoi este accidentat. Eu mă gândesc la echipa mea şi vreau să câştig acest joc. Probabil voi avea şi eu câteva surprize. Este bine că şefii s-au împăcat, dar jucătorii oricum au stat departe de acest aspect."

AMINTIRILE LUI ANDREI CRISTEA
Ultima oară când Steaua s-a impus în "Groapă", acum patru sezoane, scor 1-0, unicul gol a fost înscris de actualul dinamovist Andrei Cristea. "Acea partidă a fost memorabilă pentru mine, abia debutasem la Steaua, am şi înscris. Dar acum totul este istorie. Sunt la Dinamo şi nu mă gândesc decât la victorie. Dacă batem, ne distanţăm de Steaua, ceea ce ar însemna foarte mult. Aş vrea să pot juca, însă doar antrenorul va decide."

DINAMO – STEAUA / Dorinel va sta în tribună!
Steaua şi Universitatea Cluj nu au reuşit să ajungă la un acord pentru rezolvarea situaţiei contractuale a lui Dorinel Munteanu. În aceste condiţii, noul tehnician al Stelei va urmări meciul de la tribuna oficială, pe bancă urmând a sta tot secundul Massimo Pedrazzini.

Faptul că Dorinel Munteanu va rata debutul ca antrenor al "roş-albaştrilor" a fost confirmat ieri chiar de unul dintre acţionarii dinamovişti, Vasile Turcu. "Am sursele mele care mi-au spus că Dorinel nu va conduce Steaua de la marginea terenului. Va sta în tribună!", a declarat Turcu. De asemenea, şefii fostei echipe a lui Dorinel, Universitatea Cluj, au declarat că Dorinel Munteanu nu va fi pe banca Stelei, pentru că nu şi-a reziliat încă înţelegerea cu clubul lor. Lipsa de lichidităţi a lui Gigi Becali a făcut ca gruparea din Ghencea să nu dispună de cele 90.000 de euro care reprezintă clauzele de reziliere ale antrenorilor Dorinel Munteanu, Yuksel Yesilova şi Cătălin Ciorman. Mai mult, conform informatiacluj.ro, Dorinel a plecat la Steaua cu maşina clubului, nu a predat imobilul închiriat de "U" Cluj şi nici telefonul mobil. În aceste condiţii, conform regulamentului, în cazul în care Dorinel va fi trecut pe foaia de joc a Stelei, echipa din Ghencea va pierde meciul la "masa verde", cu 0-3.

SPERA IERI
Cu toate acestea, Dorinel Munteanu se arăta încrezător că va putea conduce Steaua de pe bancă. "Domnul Onaca mi-a dat acordul verbal să vin la Bucureşti să semnez cu Steaua, dar au intervenit nişte lucruri de ultim moment. Sunt sigur că se va găsi o soluţie pentru ca la ora jocului cu Dinamo să fiu pe bancă. Sunt problemele conducerii, dar sper să se găsească înţelegere. Depinde de oficialii de la Cluj, sper ca ei să mă înţeleagă şi sunt convins că aşa va fi", a declarat fostul internaţional. "Dorinel Munteanu este antrenorul Universităţii Cluj, are contract cu noi. Nu s-a prezentat la club pentru rezilierea actului", a confirmat şi ofiţerul de presă al grupării din Dealul Feleacului, Alin Şutea.

BANI, DOAR LA OBIECTIV
Până atunci, Gigi Becali a dezvăluit la Telesport care e politica lui în relaţia cu antrenorii, avertizându-l pe Dorinel: "Oricare antrenor care vine la Steaua răspunde de performanţă. El răspunde de rezultate. Dacă nu vrea să mă bag eu, îi dau banii doar dacă îşi îndeplineşte obiectivul. Dacă nu, nu dau nici bani, te dau afară şi mă bag eu la echipă. Eu când m-am băgat am calificat Steaua în Liga Campionilor".

Replică lui Rednic

Dorinel Munteanu a replicat şi ironiilor venite în aceste zile dinspre omologul său de pe banca tehnică a lui Dinamo, Mircea Rednic. "Nu vreau să-i răspund lui Rednic. Niciodată nu am răspuns cu răutate unor acuze, aşa că nu o voi face nici de această dată. Răspunsul va veni din partea echipei mele, pe teren. Trebuie să ne respectăm, dar văd că alţii îşi dau cu părerea." "Munti" s-a referit şi la delegarea centralului bucureştean Alexandru Deaconu: "Arbitrul va fi pus sub o mare presiune, după ce s-a întâmplat anul trecut, dar sunt convins că, dacă a fost delegat, este în măsură să conducă la centru o astfel de partidă".

Operaţie reuşită

Accidentat grav în timpul meciului cu CFR, diagnosticul fiind entorsă cu leziuni ligamentare la genunchiul drept, atacantul "câinilor" Florin Bratu a fost operat
la Anvers de celebrul doctor Martens. Intervenţia chirurgicală a fost o reuşită, iar golgeterul dinamovist va mai rămâne o săptămână în Belgia, după care va reveni în ţară şi va începe perioada de recuperare. Despre partida cu Steaua, Bratu a precizat: "Mor că nu voi fi pe teren, dar asta e viaţa, nu te pui cu ghinioanele. Dar am mare încredere în băieţi, vor învinge şi fără mine. Le voi face galerie din faţa televizorului". Atacantul speră totuşi: "Poate voi reveni mai devreme de şase luni, cine ştie? Orice este posibil".

Liga 1 – Etapa a 13-a

IERI
Gloria Bistriţa – FC Argeş        2-0
Coroian (’56, ’59)

CFR Cluj – FC Unirea             1-0
Y. Kone (’52)

Poli Iaşi – Pandurii        1-1
Munteanu (’15) / Tilincă (’24)

FC Vaslui – Gaz Metan            1-1
Ljubinkovici (’79) / Prodan (’76)

AZI
Ora 17:00 (GSP TV)
Farul – FC Braşov
Arbitri: M. Avram – Ed. Dumitrescu, M. Orbuleţ

Ora 19:00 (GSP TV)
“U” Craiova – CS Otopeni
Arbitri: Al. Tudor – D. Mudura, M. Rigo

Ora 21:00 (Antena 1)
Dinamo – Steaua
Arbitri: Al. Deaconu – Cr. Nica, M. Savaniu

 

MĂINE
Ora 14:00 (GSP TV)
Oţelul – FC Timişoara
Arbitri: A. Constantin – N. Marodin, Ad. Vidan

Ora 20:30 (GSP TV)
Rapid – Gloria Buzău
Arbitri: M. Bordean – Ov. Maier, B. Medrea

 

Clasament

   1. Dinamo     12        19-9     28p

   2. FC Unirea 13        23-11   27p

   3. FC Timişoara*      12        23-12   23p

   4. Steaua       12        20-10   22p

   5. CFR Cluj  13        18-9     22p

   6. “U” Craiova          12        18-13   21p

   7. FC Argeş  13        18-15   21p

   8. Rapid        12        17-14   19p

   9. Oţelul        12        15-11   18p

10. FC Braşov 12        9-5       18p

11. FC Vaslui   13        11-13   17p

12. Pandurii      13        13-19   15p

13. Gaz Metan 13        16-27   12p

14. Poli Iaşi      13        9-21     12p

15. Gloria Bistriţa         13        12-16   11p

16. Farul          12        10-19   11p

17. CS Otopeni            12        12-23     8p

18. Gloria Buzău           12        5-21       2p

 
FC Timişoara a fost penalizată cu 6 puncte după o decizie a TAS.
Etapa viitoare:
Vineri (7 noiembrie): Gloria Buzău – “U” Craiova (17:00, GSP TV), FC Unirea – Oţelul (20:30, GSP TV); Sâmbătă (8 noiembrie): Gaz Metan – Poli Iaşi (14:00, GSP TV), Pandurii – Gloria Bistriţa (16:00, GSP TV), FC Timişoara – Dinamo (GSP TV); Duminică

(9 noiembrie): FC Braşov – CFR Cluj (14:00, GSP TV), FC Argeş – Farul (17:00, GSP TV), CS Otopeni – FC Vaslui (19:00, GSP TV), Rapid – Steaua (21:30, Antena 1).

 

Liga a 2-a – Etapa a 13-a

Azi, ora 11:00
Seria I
Dunărea Galaţi – Prefab Modelu, Delta Tulcea – Cetate Suceava, Ceahlăul Piatra Neamţ – Dunărea Giurgiu, FC Botoşani – Progresul Bucureşti, Concordia Chiajna –

FC Snagov, Dinamo II – CSM Ploieşti (azi, ora 13:00, Sport.ro), Ştiinţa Bacău – FC Buftea (azi, ora 18:00), Petrolul Ploieşti – Sportul Studenţesc (mâine, ora 13:00, Sport.ro). FCM Bacău stă, deoarece Forex Braşov s-a retras din campionat.
Clasament: 1. Ceahlăul 25p, 2. CSM Ploieşti 24p, 3. Progresul 21p.

Seria a II-a
CFR Timişoara – CSM Râmnicu-Vâlcea, Dacia Mioveni – Unirea Alba-Iulia (Sport.ro), FCM Târgu-Mureş – ACU Arad, FC Târgovişte – Internaţional Curtea de Argeş, Minerul Lupeni – Liberty Oradea, Mureşul Deva – UTA, Jiul Petroşani – Mechel Câmpia Turzii, FC Bihor – Drobeta Turnu-Severin, Arieşul Turda – Universitatea Cluj.
Clasament: 1. FCM Târgu-Mureş 21p, 2. Unirea Alba-Iulia 21p, 3. UTA 21p.

×