x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo – Unirea Urziceni/Cine rămâne regina iernii?

Dinamo – Unirea Urziceni/Cine rămâne regina iernii?

de Mihai Igirosanu    |    16 Noi 2008   •   00:00
Dinamo – Unirea Urziceni/Cine rămâne regina iernii?

Stadionul din Ştefan cel Mare va găzdui în această seară derby-ul de clasament al acestei etape. Dinamo şi Unirea îşi dispută titlul de campioană a turului, cele două echipe fiind despărţite în clasament de doar două puncte.



Dinamoviştii au intrat în cantonament ieri, la ora 12:00, şi vor putea conta pe trei dintre piesele de bază, stoperii Julio Cesar Correa, Gabriel Tamaş şi pe atacantul Marius Niculae. Cesar şi Niculae au acuzat accidentări după derby-ul cu Steaua din etapa a 13-a, în timp ce Tamaş a avut probleme medicale după partida cu FC Timişoara, din etapa trecută, motiv pentru care a şi fost menajat pentru meciul cu FC Botoşani, din optimile Cupei României. Este de aşteptat ca în primul "11" al lui Dinamo să revină şi fundaşul dreapta ghanez, George Blay, refăcut după o accidentare. De partea cealaltă, singura dilemă a lui Dan Petrescu este să aleagă pentru titularizare între atacanţii Ciprian Dănălache şi Marius Bilaşco.

APEL. În frunte cu antrenorul Mircea Rednic, "câinii" sunt îngrijoraţi de numărul scăzut de bilete care se vânduseră până ieri, în jur de doar 1.000. "Este meciul care va decide campioana de iarnă, dar nu are tensiunea unui derby de tradiţie. Fac un apel către suporteri, să vină în număr cât mai mare la stadion, pentru a crea o atmosferă extraordinară. Întâlnim formaţia de pe locul doi, care a ajuns pe această poziţie prin muncă, seriozitate şi organizare. De asemenea, antrenorul ei a făcut lucruri foarte bune. Dan Petrescu e de admirat, şi nu mă refer doar la rezultatele lui din acest an, ci şi la realizările sale din sezonul trecut. Faptul că Unirea e pe locul doi nu e o întâmplare, meritele sunt în special ale lui Dan Petrescu", a declarat antrenorul lui Dinamo, Mircea Rednic. Clubul din Ştefan cel Mare a pus în vânzare 12.000 de tichete. "Estimăm că abia în ultima zi se vor cumpăra bilete mai multe. Depindem foarte mult şi de condiţiile meteo, dacă va fi foarte frig, nu va fi prea bine pentru noi", au spus ieri oficialii dinamovişti. "Facem un apel la fani, să vină să ne încurajeze, e foarte important pentru noi, pentru soarta campionatului. Consideraţi că este un derby cu Steaua!", i-a îndemnat atacantul Ionel Dănciulescu pe suporteri.

EXAMEN. Managerul Unirii Urziceni, Mihai Stoica, a declarat vineri că formaţia sa vrea să dovedească în meciul cu Dinamo că locul doi nu este conjunctural şi a mărturisit că s-ar mulţumi şi cu un egal în Ştefan cel Mare. "Este cel de-al treilea examen serios pe care îl dăm în acest campionat. Dacă după partida din Giuleşti am luat examenul cu brio, la Cluj am picat, CFR fiind o echipă mai bună ca a noastră, trebuie să recunoaştem. Vrem să demonstrăm că poziţia a doua nu este conjuncturală. Vom avea un meci foarte dificil, dar am mare încredere în băieţi. Dacă vom juca aşa cum am jucat la Hamburg, în Giuleşti sau la Vaslui, vom reuşi să scoatem un rezultat pozitiv. Dacă luăm ca reper ultimul joc al lui Dinamo, pot spune că sunt cei mai buni. Domnul Turcu a spus că fără trei nu scăpăm, iar Borcea a zis că ne bat cu 2-0. Sper să nu aibă argumente". Oficialul clubului ialomiţean se teme însă de eventuale jocuri de culise. "Avem o maşină bună, sper ca mecanicii să nu intre sub ea să o strice.
Mi-e foarte frică de mecanici. Avem un pilot foarte bun. Noi suntem new entry, dar şi aşa new entry putem câştiga curse. Nu ne mulţumim cu termenul de echipă surpriză".


ETAPA 15

IERI
Farul - Pandurii: 1-1

Arbitru: Sorin Corpodeanu
Au marcat: Chico (’65)/Ghindeanu (’53).
Spectatori: 1.000

"U" Craiova    Rapid: 0-0
Arbitru: Ovidiu Haţegan

Steaua - FC Timişoara: 2 -2
Arbitru: Cristian Balaj

AZI
Oţelul - FC Braşov: ora 14:00, GSP TV
Arbitru: Alexandru Deaconu
Trupa lui Petre Grigoraş nu concepe să piardă puncte cu Braşovul.

FC Vaslui - Gloria Buzău: ora 16:00, GSP TV
Teoretic, meciul de la Vaslui este unul de 1 solist.

CFR Cluj - FC Argeş: ora 18:00, GSP TV
Arbitru: Alexandru Tudor
Trombetta îşi poate pierde postul dacă echipa sa nu câştigă.

Dinamo - FC Unirea: ora 21:00, GSP TV
Arbitru: Marius Avram
În "Ştefan cel Mare" se joacă pentru titlul de campioană de toamnă.

LUNI
Gloria Bistriţa - Gaz Metan: ora 14:00, netelevizat
Arbitru: Laurenţiu Danşa
O partidă între două echipe aflate în suferinţă în care cea gazdă este totuşi favorită.

Poli Iaşi - CS Otopeni: ora 18:00, GSP TV
Arbitru: Teodor Crăciunescu
Neplătiţi de două luni, jucătorii ieşeni au fost rugaţi de antrenor să evolueze pentru public.


×
Subiecte în articol: sport dinamo arbitru