x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport DNA a percheziţionat ziarul lui Cornel Penescu

DNA a percheziţionat ziarul lui Cornel Penescu

de Elly Cîrstea    |    28 Mai 2009   •   00:00
DNA a percheziţionat ziarul lui Cornel Penescu

Angajaţii de la cotidianul TOP, din Piteşti, aparţinând finanţatorului FC Argeş, Cornel Penescu, au fost vizitaţi ieri-dimineaţă de procurorii anticorupţie.



Lucrătorii DNA au ajuns la redacţie la prima oră a dimineţii şi au prezentat un mandat de percheziţie atât pentru incinta ziarului, cât şi pentru tipografia fraţilor Penescu, din comuna Bradu. Procurorii au ridicat agendele şi toate documentele jurnaliştilor, spre indignarea acestora. De faţă au fost Ilie Penescu, fratele lui Cornel Penescu, şi Andrei Penescu, fiul finanţatorului FC Argeş.

Adolescentul de 18 ani a apreciat: "Probabil ziarul a supărat spunând lucrurilor pe nume. Aici se face ziar, nu sunt nici un fel de documente ale tatălui meu. Merg la intimidare procurorii DNA. Nu am mai întâlnit un asemenea circ". Ziariştii au spus că este o acţiune de intimidare, pentru că pe mandat nu era scris motivul şi ce anume caută procurorii.

În tot acest timp, televiziunea Argeş TV, aparţinând tot lui Cornel Penescu, a transmis în direct acţiunea procurorilor şi a avut intervenţii din jumătate în jumătate de oră. Cu toate acestea, lucrătorii DNA şi-au văzut de treabă şi au analizat tot felul de documente. Percheziţia a durat peste cinci ore, iar la plecare procurorii au dispus ridicarea mai multor unităţi centrale şi a unor acte.

CAUŢIUNEA A FOST RESPINSĂ
Tot ieri, la Tribunalul Argeş s-a judecat cererea de eliberare pe cauţiune depusă de avocatul lui Cornel Penescu. Magistraţii stabiliseră marţi cauţiunea în sumă de 200.000 de lei, bani care fuseseră depuşi de familie în contul instanţei. Tribunalul a respins cererea de eliberare pe cauţiune a finanţatorului FC Argeş, însă sentinţa a fost atacată cu recurs de avocaţi.

Înainte de a fi urcat în dubă şi dus înapoi în arestul IPJ Argeş, Cornel Penescu a declarat: "Poate că mă aşteptam să nu mi se aprobe cererea, dar nu mă aşteptam la percheziţia de la ziar. Democraţia e pusă în pericol, probabil e un semnal şi către alte trusturi de presă".

O a doua cerere de eliberare pe cauţiune trebuia să se judece, ieri, la Tribunalul Argeş, în cazul directorului hypermarketului PIC, Liviu Făcăleaţă. Acesta a renunţat însă la cerere pentru că magistraţii îi stabiliseră cauţiunea la 15.000 lei, iar fata lui, o tânără de 19 ani, nu a avut de unde să strângă banii respectivi: "Copilul meu nu a avut de unde să strângă 150 de milioane". În cazul lui, avocatul va încerca să depună altă cerere de eliberare, tot pe cauţiune.

×
Subiecte în articol: sport penescu