x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Doar pentru palmares

Doar pentru palmares

de Vlad Ionescu    |    17 Noi 2007   •   00:00
Doar pentru palmares
Sursa foto: Gazeta sporturilor/

Campioana Romăniei a invins cu scorul de 32-30 pe Hammarby (Suedia) şi este ca şi eliminată din cupele europene.

Campioana Romăniei a invins cu scorul de 32-30 pe Hammarby (Suedia) şi este ca şi eliminată din cupele europene.

Ieşiţi din calculele calificării in fazele superioare, in urma infrăngerilor pe linie suferite pănă acum, băieţii de la HCM nu aveau decăt varianta victoriei la cel puţin nouă goluri in faţa lui Hammarby, pentru a ocupa locul al treilea in grupă, care asigură prezenţa in optimile de finală ale Cupei Cupelor. Elevii antrenorului Eden Hairi au căştigat cu 32-30, după ce la inceputul reprizei secunde aveau cinci goluri avans, dar inconstanţa in joc nu le-a adus decăt o victorie de orgoliu şi nimic mai mult.

REACŢII. De altfel, antrenorul suedezilor, celebrul Staffan Olsson, a spus că nu s-a temut nici un moment că echipa sa ar putea rata calificarea, nici măcar atunci cănd HCM conducea cu 4-5 goluri. Constănţenii s-au declarat mulţumiţi de rezultat, fiind conştienţi că mai mult de atăt nu puteau obţine. "A fost o grupă mult mai grea faţă de cea din sezonul precedent. Dacă ar fi rămas jucătorii de anul trecut, poate reuşeam mai mult", a declarat Laurenţiu Toma, unul dintre cei mai buni jucători ai gazdelor.

ŞANSE. In celălalt meci al grupei, THW Kiel (Germania) a invins pe Montpellier (Franţa), cu scorul de 32-24, ambele echipe fiind deja calificate. In clasament, Kiel conduce cu 10 puncte, urmată de Montpellier cu 6 puncte, Hammarby şi HCM cu căte 2 puncte. Ultima etapă programează, la 22 noiembrie, partidele THW - HCM şi Hammarby - Montpellier. Pentru a prinde primăvara europeană, constănţenii trebuie să nu piardă in Germania, iar francezii să bată in Suedia.

Examene

Astăzi şi măine, cinci echipe romăneşti dispută meciurile primei manşe din turul 3 al cupelor europene. Astfel, in Cupa Cupelor, Steaua joacă azi, in deplasare, cu Sandefjord (Norvegia), iar in Cupa EHF Dinamo intălneşte măine, tot in deplasare, pe Dunaferr (Ungaria). In Challenge Cup vor avea loc meciurile: Lindesberg (Suedia) - UCM Reşiţa, Wacker Thun (Elveţia) - Poli Timişoara (ambele sămbătă) şi Winterthur (Elveţia) - Uztel Ploieşti (duminică).

vlad.ionescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport