x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Domenech, reconfirmat

Domenech, reconfirmat

de Ionut Paduraru    |    16 Oct 2008   •   00:00

Remiza obţinută la Constanţa l-a salvat pe selecţionerul Raymond Domenech, care a fost reconfirmat în funcţie de şefii Federaţiei Franceze de Fotbal (FFF).



Remiza obţinută la Constanţa l-a salvat pe selecţionerul Raymond Domenech, care a fost reconfirmat în funcţie de şefii Federaţiei Franceze de Fotbal (FFF).
Consiliul Federal a considerat că, după un început dezastruos al campaniei de calificare, 1-3 în Austria, Domenech i-a redresat pe "cocoşi", care au obţinut apoi o victorie cu Serbia (2-1) şi o remiză în România (2-2). "Decizia de a-l menţine pe Domenech a urmat meciului cu România, unde s-a întâmplat ceva. Lucrurile merg foarte bine între selecţioner şi jucători, ar fi criminal să rupem unitatea naţionalei acum. După trei meciuri avem o victorie, un egal şi o înfrângere. Este un parcurs corect, cu două meciuri în deplasare. S-au marcat 11 goluri în cinci meciuri, lucru care nu s-a mai întâmplat de mult. Avem mulţi marcatori, ceea ce arată calitatea echipei Franţei. Schimbarea lui Domenech ar fi ridicolă şi ar slăbi echipa, şi nu acesta este scopul nostru", a declarat Jean-Pierre Escalettes, preşedintele FFF.
Este pentru a doua oară când Consiliul Federal pune în discuţie demiterea lui Domenech şi îl păstrează în funcţie pe acesta, o decizie similară fiind luată şi la 3 iulie, după EURO 2008. Numit în iulie 2004, Raymond Domenech a condus naţionala Franţei în 59 de meciuri, obţinând 33 de victorii, 18 remize şi opt înfrângeri, golaveraj 88-38.


Scandal la amicalul cu Tunisia

Reprezentativa Franţei a câştigat cu 3-1 meciul amical susţinut marţi seară, la Paris, cu Tunisia. Oaspeţii au deschis scorul prin Jemaa (’30), dar elevii lui Domenech au revenit după golurile marcate de Henry (’48, ’48) şi Benzema (’58). Înaintea partidei, imnul Franţei a fost fluierat de fanii tunisieni prezenţi pe Stade de France, fapt ce a stârnit indignarea gazdelor. "Este insultător pentru Franţa, pentru jucătorii echipei Franţei şi nu poate fi tolerat acest lucru. Cred că ar trebui întrerupte meciurile atunci când imnurile naţionale sunt fluierate. Este lipsă de consideraţie, de respect, pentru o întreagă naţiune", a declarat premierul francez Francois Fillon.


Ribery e mulţumit

Franck Ribery, starul adversarei României din Grupa 7 de calificare la CM din 2010, s-a declarat mulţumit de prestaţia naţionalei Franţei în meciul cu Tunisia. "Am arătat un joc bun în repriza secundă, aşa cum am făcut-o şi în România. Este important şi faptul că ne-am recâştigat suporterii, ceea ce e bine şi pentru încrederea noastră, dar şi pentru cea a selecţionerului Domenech", a spus Ribery.

×
Subiecte în articol: sport domenech