x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dopaj - S-a cerut contraexpertiza

Dopaj - S-a cerut contraexpertiza

23 Iun 2004   •   00:00

Judecarea cazului de dopaj descoperit la internationalul de tineret Nicolae Grigore s-a desfasurat ieri, la sediul LPF, primul act.

Jucatorul, care apartine Rapidului, dar a fost imprumutat la FC Brasov, a fost depistat pozitiv dupa meciul cu Dinamo, desfasurat in etapa a 24-a a sezonului abia incheiat.

RETRACTARE. Substanta gasita in corpul fotbalistului, nandrolon, se afla pe lista celor interzise, iar pedeapsa maxima in aceasta situatie este suspendarea pe timp de un an. "Am luat niste medicamente din Italia, cand am fost la un turneu cu echipa nationala de tineret. Nu am stiut ce sunt", s-a aparat, initial, Grigore. Ieri insa, fostul medic al Rapidului, Marian Dumitru, a precizat: "Nu este asa. Eu i-am prescris medicamentatia. Insa, in nici un caz, ceva interzis". Jucatorul a declarat ca a facut prima declaratie de teama.

APARARE. In fata comisiei, jucatorul a fost aparat de impresarul sau, Victor Becali, de presedintele Rapidului, Dinu Gheorghe, precum si de juristul Aurel Comsa. Cum oficialul giulestenilor a cerut efectuarea unei contraexpertize, verdictul a fost amanat pana la sosirea rezultatului de la Comisia Nationala Antidoping, adica pentru cel putin doua saptamani. (Daniel Stan, Vicentiu Neagoe)

Neaga si Buturuga au fost iertati

Cu doi ani in urma, pitestenii Neaga si Buturuga au fost depistati pozitiv. Ulterior, primul s-a transferat la Steaua, iar Comisia de Disciplina, prezidata si atunci tot de Alexandru Boc, i-a iertat pe cei doi. Principalul motiv l-a reprezentat faptul ca jucatorii nu au stiut ce medicamente au luat, toata vina cazand pe doctorul echipei FC Arges, care a fost amendat si exclus din viata medicala.

×
Subiecte în articol: sport