x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Două locuri şi patru echipe

Două locuri şi patru echipe

de Daniel Stan    |    01 Iun 2009   •   00:00
Două locuri şi patru echipe
Sursa foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor

Ultima etapă a Ligii 1 va oferi un duel de la distanţă pentru ultimele două locuri din Europa League, lupta urmând a se da între Universitatea Craiova, Steaua, Rapid şi FC Vaslui, orice deznodământ fiind posibil.

După ce oltenii şi-au complicat situaţia în urma eşecului din Ghencea, care i-a readus pe "roş-albaştri" în lupta pentru un loc în Europa League, şi Rapid a pierdut la Vaslui, într-un moment în care avea nevoie de un singur punct, iar moldovenii treceau printr-o pasă neagră.
În această situaţie, locurile 5 şi 6 vor fi un pot mare în ultima rundă.

Viorel Hizo, fostul antrenor al moldovenilor şi actualul technician al Rapidului, era tranşant înainte de meci: "Nu vreau un punct, ci toate trei". Numai că "Dulăul" a fost răpus de interimarul Cristi Dulca şi de fostul giuleştean Burdujan, care a marcat unicul gol al unui eşec ce îl poate costa postul pe Hizo.

"Este o victorie importantă pentru mine, reuşită însă numai datorită acestei familii care este la Vaslui. Am demonstrat că înfrângerea cu Buzăul a fost doar un accident. La Craiova mergem la victorie", a declarat Dulca. În ultima etapă, vasluienii trebuie să învingă la Craiova, în timp ce oltenilor le trebuie un singur punct.

"Nu se pune problema să fiu considerat naşul Rapidului, eu doar mi-am făcut datoria", a punctat şi autorul golului, Lucian Burdujan. Antrenorul "vişiniilor", Viorel Hizo, a refuzat să se prezinte în faţa presei.

 

Cârţu, nemulţumit
După ce Pandurii a furnizat una dintre surprizele etapei, gorjenii scoţând un nesperat 1-1 pe terenul campioanei CFR, Sorin Cârţu a apreciat că formaţia sa trebuia să învingă la Cluj. "Este un rezultat care ne salvează de retrogradare din punct de vedere matematic, dar, la jocul care l-am prestat, scorul de 1-1 este nedrept. Mai mult, cred că golul lui Kone a fost marcat din ofsaid, dar aşa se întâmplă când eşti echipă mică.

Prestaţia arbitrului Ghimbăşan a fost una modestă", a declarat Cârţu. La rândul său, Antonio Conceicao a recunoscut că elevii săi nu au făcut un meci bun: "Nu am intrat deloc bine în meci în primele 45 de minute. După pauză am jucat mai bine, puteam chiar să câştigăm, însă scorul final este unul corect".

 

Iaşiul a scăpat
Deşi a reuşit doar o remiză pe teren propriu, 1-1 cu Gloria Buzău, ieşenii au scăpat de emoţii privind retrogradarea, cu o etapă înainte de final. "Vreau să-mi cer scuze, pentru că nu m-am prezentat vineri la conferinţa de presă dinaintea meciului, dar am fost supărat că au apărut în presa centrală nişte declaraţii care nu-mi aparţin. A fost o săptămână tensionată atât pentru mine, cât şi pentru jucători. Meciul cu Rapid nu mă mai interesează, ne-am îndeplinit deja obiectivul", a declarat Cristiano Bergodi. De partea cealaltă, tehnicianul buzoienilor, Ion Balaur, s-a arătat mulţumit: "Lucrez cu aceşti jucători de peste un an şi sunt fotbalişti tineri şi de calitate, dar pentru care saltul de la Divizia B la Liga 1 a fost unul foarte dur".

 

Farul mai speră
Succesul constănţenilor cu 2-0 în faţa lui Gaz Metan pare totuşi să fi venit prea târziu. "Mai avem un singur meci la Otopeni, iar înainte de această întâlnire vom afla şi decizia de la TAS privind problema cu Poli Iaşi", a declarat Cristian Cămui, tehnicianul "marinarilor". Constănţenii speră să primească trei puncte de la TAS după ce meciul de la Iaşi, programat în august anul trecut, n-a mai început, ca urmare a defectării nocturnei. LPF a reprogramat ulterior partida, iar moldovenii s-au impus cu scorul 2-1.

 

"Avem un meci greu la Craiova, pe care sper să-l pregătim cât mai bine. Ne vom juca şansa pentru un loc din Europa League. Ne dorim să-l facem pe domnul Porumboiu să se răzgândească şi să rămână la Vaslui"
Cristi Dulca, antrenor FC Vaslui

×
Subiecte în articol: sport