x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dramă după dramă

Dramă după dramă

de Daniel Stan    |    10 Aug 2009   •   00:00
Dramă după dramă

Directorul tehnic al grupării ardelene, Constantin Cârstea, în vârstă de 60 de ani, a suferit o hemoragie cerebrală şi a fost internat de urgenţă la Spitalul Judeţean din Bistriţa.



Sâmbătă tristă pentru Gloria Bistriţa. Exceptând remiza de pe teren propriu cu nou-promovata Unirea Alba Iulia, 1-1, în etapa a doua din Liga 1, directorul tehnic al ardelenilor, Constantin Cârstea, se zbate între viaţă şi moarte într-o rezervă a Spitalului Judeţean. Revenit recent în staff-ul tehnic al bistriţenilor, după ce a fost timp de 11 sezoane antrenor principal, cel poreclit "CFR-ul" a suferit în noaptea de sâmbătă spre duminică o hemoragie cerebrală, fiind internat în stare gravă. "Din nefericire, Cârstea este în comă. Am vorbit cu medicii, starea sa este foarte gravă, sunt la spital şi discut permanent cu medicii. Din păcare, nu este conştient, dar sperăm să se întâmple o minune", a declarat preşedintele Gloriei, Jean Pădureanu. Drama este că oficialul Gloriei a trecut peste un alt mare hop al vieţii, după ce, săptămâna trecută, i-a decedat mama, lipsind câteva zile de la club. S-a întors vineri seară, însă nu a fost prezent în tribună la partida cu Alba Iulia. Spre miezul nopţii s-a simţit foarte rău şi a fost dus la spital de fiul său, Gabriel Cârstea, care este antrenor la echipa secundă a Gloriei Bistriţa. Ieri după amiază, starea lui Constantin Cârstea nu se îmbunătăţise. "Încă se află în comă, nu avem alte informaţii", au declarat oficialii bistriţenilor.

Va fi operat la Cluj

Aseară, starea lui Constantin Cârstea era mai stabilă, diagnosticul final fiind un hematom pe creier. "Momentan nu putem să-l mişcăm, fiindcă riscul este foarte mare. Am dorit să chemăm un elicopter SMURD, pentru a-l duce la Cluj, însă nu ni s-a dat voie. Mai aşteptăm câteva zile şi Cârstea va ajunge la Cluj, unde va fi operat de neurochirurgul Horaţiu Stan pentru a-i fi extirpat hematomul", a spus preşedintele bistriţenilor, Jean Pădureanu. Doctorul care îl va opera pe oficialul Gloriei, 43 de ani, este un fost fotbalist al Universităţii Cluj, unde a fost coleg cu actualul antrenor de la FC Timişoara, Ioan Ovidiu Sabău, la juniorii "U" Cluj. (D. Stan)

×
Subiecte în articol: sport