x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Drepturi de televizare - Realitatea este marea favorită

Drepturi de televizare - Realitatea este marea favorită

de Gabi Golea    |    29 Mar 2008   •   00:00
Drepturi de televizare - Realitatea este marea favorită

După ce a cumpărat ieri postul de televiziune Telesport, trustul Realitatea Media a devenit principalul favorit în achiziţionarea drepturilor de televizare a meciurilor din Liga 1 pentru următoarele trei sezoane.

După ce a cumpărat ieri postul de televiziune Telesport, trustul Realitatea Media a devenit principalul favorit în achiziţionarea drepturilor de televizare a meciurilor din Liga 1 pentru următoarele trei sezoane.

 

 

 

DOSARE. Ieri, la ora 12:00, s-a închis procesul de depunere a dosarelor pentru licitaţia care va avea loc luni. În lupta pentru drepturile de televizare au rămas Kanal D, Realitatea TV şi Antena 1, în timp ce Telesport, actualul deţinător, a renunţat să mai depună o ofertă separată după ce a fost înglobat în trustul Realitatea Media. “Am vândut Telesport trustului Realitatea Media, în urma negocierilor pe care le-am început acum aproximativ o lună. Negocieri au mai existat şi anul trecut, dar acum am reuşit să le finalizăm”, a declarat ieri Horaţiu Nicolau, fostul acţionar majoritar al Telesport. Unele surse suţin că valoarea tranzacţiei este de 5 milioane de euro, Nicolau urmând a ocupa şi postul de director al grupului de sport din cadrul trustului Realitatea. Nicolau a mai spus că postul Telesport va prezenta o ofertă comună cu Realitatea TV în cadrul primei licitaţii de vânzare a drepturilor tv pentru meciurile din Liga 1, care va avea loc luni: “Suntem în poziţia în care ne vom uni forţele. Vom face un front comun”.

 

 

LICITAŢIE. Prima licitaţie de vânzare a drepturilor tv pentru meciurile din Liga 1 va avea loc luni, de la ora 12:00, la sediul LPF. Licitaţia cu strigare porneşte de la suma de 54 de milioane de euro pentru următorii trei ani (18 milioane pe sezon). După alianţa cu Telesport, Realitatea pare favorită pentru achiziţionarea drepturilor, pentru care ar fi dispusă să ofere peste 80 de milioane de euro. Ca o măsură de răspuns, Antena 1, principala contracandidată, va depune o ofertă comună cu operatorul de cablu RCS&RDS.

 

 

 

Probleme cu garanţiile

 

 

Lupta dintre televiziuni pentru obţinerea drepturilor tv pare însă să nu se desfăşoare sub semnul fair-play-ului, deoarece caietul de sarcini conţine reguli a căror corectitudine poate fi uşor pusă sub semnul întrebării. Astfel, garanţiile bancare de 54 de milioane de euro pot fi obţinute într-un termen atât de scurt doar de societăţile comerciale care prezintă o superbonitate financiară, cum este cazul Antenei 1. Realitatea TV, care a fost în pierdere anul trecut, nu ar fi putut obţine o astfel de scrisoare de garanţie fără sprijinul Romexterra Bank, cu care Sorin Ovidiu Vântu, controversatul om de afaceri din spatele Realităţii, părintele FNI, are relaţii foarte bune. De altfel, şi Kanal D a avut în cursul zilei de miercuri serioase probleme în a obţine documentul bancar, la un moment dat fiind incertă participarea acestei televiziuni la licitaţie.

×
Subiecte în articol: sport realitatea