x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dumitru Dragomir, reales în funcţia de preşedinte al LPF

Dumitru Dragomir, reales în funcţia de preşedinte al LPF

16 Noi 2009   •   00:00
Dumitru Dragomir, reales în funcţia de preşedinte al LPF

Dumitru Dragomir a fost reales, astăzi, în funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, pentru a patra oară consecutiv, în urma Adunării Generale ordinare a cluburilor. Dragomir a primit 16 voturi pentru şi o abţinere. Clubul Pandurii Târgu Jiu a refuzat să se prezinte.

Singurul club care s-a abţinut la alegeri a fost Unirea Urziceni, în timp ce Pandurii Târgu Jiu a refuzat să participe la Adunarea Generală, anunţând încă dinainte că ar fi votat împotriva lui Dragomir, anunţă Mediafax.

Dragomir: Voi colabora cu aceeaşi echipă la conducerea LPF

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal a declarat, la conferinţa de presă ce a urmat Adunării Generale în care a fost reales la şefia LPF, că va colabora la conducerea forului cu aceeaşi echipă ca în mandatul precedent.

"Voi avea aceeaşi echipă pe care am avut-o şi până acum. Sunt aceiaşi doi vicepreşedinţi, Iosif Robi Urs şi Alexandru Boc, acelaşi secretar general, Valentin Alexandru şi acelaşi director economic, Alexandru Popescu, sunt oameni de încredere", a spus Dragomir.

După ce a fost singurul candidat, preşedintele LPF a afirmat, în glumă, că realegerea în funcţie a reprezentat o surpriză pentru el. "Azi, în Adunarea Generală am fost reales în funcţia de preşedinte pentru următorii patru ani. E o surpriză plăcută, mă simt în al nouălea cer. Am avut emoţii, pentru că a fost un membru lipsă şi un altul s-a abţinut. Acum mă duc acasă să mă îmbăt cum nevastă-mea. Când eşti recunoscut ca o autoritate, ca un om care face treabă, e normal că se votează omul. Eu sunt conştient că s-a votat omul Mitică Dragomir, pentru că omul sfinţeşte locul. Eu am fost prieten cu toată lumea, am fost echidistant. De supărat, o să-i mai supăr eu, că aşa se întâmplă, dar sunt un luptător şi mă voi lupta în continuare", a completat Dragomir.

Întrebat dacă îşi mai doreşte un nou mandat, Dragomir a răspuns: "Depinde ce mandat, eu îmi doresc un mandat sportiv".

Oficialul LPF a menţionat că nu este supărat pe cluburile Unirea Urziceni, care s-a abţinut de la vot, şi Pandurii Târgu Jiu, care nu a participat la Adunarea Generală. "Nu sunt deloc supărat că s-a abţinut Unirea Urziceni. A fost un vot democratic, e normal să aibă alte preferinţe. Cei de la Pandurii n-au venit, ca să nu voteze împotrivă, au fost diplomaţi. Eu am vorbit cu Marin Condescu, nu-i port pică, aş fi un om mic, dacă i-aş purta pică. Nu m-am certat cu Condescu şi nu e supărat pe mine. Ieri, când am vorbit cu el, nu era supărat. Fiecare are dreptul să gândească şi să susţină pe cine vrea", a subliniat Dragomir.

Dumitru Dragomir a declarat că va posta pe site-ul oficial al LPF programul său. "E un program de care mă voi ţine şi o să fie pus pe site", a adăugat Dragomir, care a precizat că de când este preşedinte la LPF nu a avut parte de o aşa Adunare Generală liniştită.

Dragomir a mai spus că preşedintele executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea, a cerut, luni, să fie dezbătută problema arbitrajului, dar aceasta se va discuta în următoarea Adunare Generală a LPF, programată în luna decembrie. "Borcea a abordat problema arbitrajului, dar l-am oprit, pentru că vom mai face o Adunare Generală în decembrie. A fost un singur punct pe ordinea de zi, acesta cu alegerea preşedintelui şi în plus am luat aprobarea conducătorilor, pentru a schimba sigla LPF. O să fie o siglă cu ţara, tricolorul şi un teren, o să fie foarte sugestivă şi va fi purtată de toţi jucătorii pe mâneca tricourilor", a precizat Dragomir.

La Adunarea Generală a LPF au asistat şi Adalbert Kassai, din partea Federaţiei Române de Fotbal, şi Vasile Avram, din partea Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Dumitru Dragomir ocupă funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste din anul 1996, după ce în perioada 1992 şi 1996 a fost vicepreşedinte. Singura dată când a avut contracandidat la alegeri a fost în anul 2000, când l-a învins pe Gino Iorgulescu cu scorul de 11-5.
×
Subiecte în articol: sport