x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Egal favorabil "Eladei"

Egal favorabil "Eladei"

18 Iun 2004   •   00:00

Grecii sunt ca si calificati in “sferturi“

ANGLIA - ELVETIA: 3-0

CROATIA - FRANTA: 2-2 Creditata cu sanse mici la depasirea grupelor, Grecia a dovedit in meciul cu Spania ca victoria impotriva Portugaliei nu a fost una intamplatoare.
CATALIN FAINISI

Spania a ratat sansa de a se califica in “sferturi“ dupa al doilea meci, reusind doar o remiza impotriva grecilor, “nasii“ gazdelor din Portugalia. O nuca prea tare pentru nationala lui Inaki Saez, Grecia a facut un pas urias spre clasarea printre cele mai bune opt echipe ale Europei, fiind favorita in meciul cu Rusia, unde are nevoie doar de un egal. De partea cealalta, Spania va trebui sa poarte pentru calificare un duel fratricid cu Portugalia, obligata sa invinga.

DEZAMAGIRE. “Mama, daca bate Spania azi, la noapte te fac bunica!“, era afisat pe un banner al unui tanar iberic. Acesta nu si-a putut indeplini promisiunea, golul lui Morientes nefiind suficient pentru a distruge puternica echipa a lui Otto Rehhagel. Prezenta regelui Juan Carlos in tribune n-a purtat noroc lui Raul & Co., care spera totusi sa obtina o victorie pretioasa in partida cu Portugalia, de duminica.

INCREZATORI. “Va fi greu meciul cu Portugalia, dar avem mai multe optiuni si totul depinde doar de noi. Le va fi greu sa ne invinga“, a declarat Raul, omul meciului in partida de ieri. De asemenea, atacantul spaniol a laudat echipa Greciei, pe care o vede favorita, alaturi de nationala sa, la calificarea in “sferturi“.

GRUPA APROAPE DEFINITIVATA

Situatia in prima grupa a Europenelor este aproape definitivata. Rusia a fost deja eliminata, dupa doua infrangeri consecutive, si merge “la taiere“ in meciul cu Grecia, care are nevoie doar de un egal pentru a fi suta la suta sigura de calificare. Marele duel se va da intre Portugalia si Spania, gazdele avand o singura alternativa in meciul de la Lisabona: victoria. Ambele meciuri, transmise in direct de TVR 1 si TVR 2, se vor disputa duminica, incepand cu ora 21:45. De partea cealalta, spaniolii au mai multe variante. In cazul victoriei au calificarea asigurata, ocuparea primului loc depinzand de rezultatul Greciei in fata Rusiei. Daca ambele echipe inving, diferenta se va face in functie de golaveraj. Daca face egal, Spania merge mai departe de pe locul 2, in cazul in care grecii obtin acelasi rezultat sau inving Rusia. Si infrangerea poate fi o alternativa viabila pentru spanioli, dar numai in cazul in care Grecia pierde la o diferenta mai mare de doua goluri decat ei. Atunci ar merge mai departe Spania si Portugalia. Un lucru este sigur: Spania si Grecia sunt marile favorite ale grupei, Portugalia avand o misiune aproape imposibila in fata vecinilor lor spanioli.

×
Subiecte în articol: sport Spania Portugalia