x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Emil Săndoi, înaintea meciului cu Ucraina

Emil Săndoi, înaintea meciului cu Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    23 Iun 2023   •   19:42
Emil Săndoi, înaintea meciului cu Ucraina

Selecţionerul echipei naţionale de tineret a României, Emil Săndoi, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că în meciul cu Ucraina există presiunea "de a fi sau a nu fi" după înfrângerea cu 0-3 suferită în faţa Spaniei la debutul în Campionatul European de fotbal Under-21 din România şi Georgia.

"Venim după o partidă nu prea reuşită. Primul nostru meci oficial de la acest European a fost un duş rece. Nu ne-am ridicat la nivelul dorinţelor noastre, însă trebuie să recunoaştem că am întâlnit şi Spania, un adversar foarte puternic. Cred că am făcut unele greşeli cu Spania, ne trebuie mai mult tupeu şi agresivitate, mai multă iniţiativă în acest al doilea meci pentru a face o imagine bună şi a obţine un rezultat pozitiv. Sperăm ca jucătorii să fi scăpat de presiunea lipsei jocurilor oficiale, chiar dacă nu a fost un rezultat bun în primul meci. Acum, cu Ucraina, există presiunea de a fi sau a nu fi. De fapt, la nivelul acesta orice meci pe care îl joci este de a fi sau a nu fi", a explicat el.

"Am încercat în aceste zile să le ridic moralul jucătorilor, pentru că erau foarte afectaţi de înfrângere. Publicul trebuie să fie de fiecare dată alături de echipa naţională, indiferent de ce se întâmplă. Sprijinul echipei naţionale trebuie să fie necondiţionat. Ştim toţi jucătorii Ucrainei şi pot să spun că formează o echipă foarte echilibrată. Şi în momentul în care se fac schimbări, jucătorii de pe banca de rezerve pot mereu să aducă un plus. Într-adevăr, au mulţi jucători care au evoluat la prima lor reprezentativă, jucători pe care îi urmăresc din momentul tragerii la sorţi. Aşadar Ucraina este o echipă care poate veni oricând cu surprize pozitive. Sper însă să anihilăm calităţile adversarilor şi să ne punem în valoare calităţile noastre", a adăugat Săndoi.

Selecţionerul a ţinut să sublinieze problemele de lot cu care se confruntă la acest turneu final, precizând însă că în partida cu Ucraina va reveni în lot Vladimir Screciu.

"În primul meci am avut unele probleme de efectiv, însă pentru întâlnirea cu Ucraina o să-l avem în lot şi pe Screciu. Cred că dacă era cu noi ar fi dat mai mult echilibru şi în meciul cu Spania. Noi încercăm să ducem un întreg turneu final într-un singur fundaş central. Racoviţan este singurul nostru fundaş central. Dican a jucat în returul campionatul mijlocaş central, iar Screciu aproape în toate meciurile a evoluat şi el mijlocaş central. Aşa că nu avem soluţii şi suntem nevoiţi să improvizăm. Suntem puţin dezechilibraţi pe posturi după accidentările lui Mihăilă şi Grameni, precum şi după ce Drăguşin nu a fost lăsat de club să joace la naţionala de tineret, ăsta e adevărul", a precizat Emil Săndoi.

Selecţionata de tineret a României întâlneşte, sâmbătă, de la ora 19:00, pe Stadionul Steaua din Capitală, naţionala similară a Ucrainei în al doilea său meci din Grupa B a Campionatului European de fotbal Under-21 din România şi Georgia.

În debutul turneului, România a fost învinsă de selecţionata Spaniei cu scorul de 3-0, în timp ce Ucraina a dispus de Croaţia cu 2-0.

×
Subiecte în articol: emil săndoi