x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Emoţii pe două fronturi

Emoţii pe două fronturi

de Vlad Ionescu    |    10 Iul 2008   •   00:00
Emoţii pe două fronturi

ATLETISM  ●  Campionatul Mondial de juniori
Pentru delegaţia României prezentă la Campionatul Mondial de la Bydgoszcz (Polonia), ziua de astăzi se anunţă foarte încărcată, tinerii noştri reprezentanţi fiind creditaţi cu şanse reale la medalii în două probe.



ATLETISM  ●  Campionatul Mondial de juniori
Pentru delegaţia României prezentă la Campionatul Mondial de la Bydgoszcz (Polonia), ziua de astăzi se anunţă foarte încărcată, tinerii noştri reprezentanţi fiind creditaţi cu şanse reale la medalii în două probe.

Printre sportivii în care tehnicienii noştri îşi pun mari speranţe se află şi săritoarea în înălţime Esthera Petre. În calificări, eleva antrenoarei Liliana Bîră a trecut din prima încercare peste ştacheta ridicată la 1,81 m, îmbunătăţindu-şi cu un centimetru cel mai bun rezultat personal din acest an. Concursul a triat serios valorile, cîteva dintre favorite ratînd calificarea în ultimul act. O surpriză plăcută a furnizat Carmen Toma, care a trecut cu bine de calificările la triplu salt, urmînd să participe la finala din această seară. Cea mai bună săritură a sa a măsurat 13,41 m, record personal şi al treilea rezultat dintre toate competitoarele înscrise la această probă, care o plasează printre favoritele la un loc pe podium.

LOCUL 5 LA MARŞ. În reuniunea de ieri-dimineaţă s-a disputat o singură finală, cea de 10 km marş fete, la startul căreia s-au aflat şi reprezentantele noastre Anamaria Greceanu şi Adriana Turnea. Cele două au rezistat tempo-ului ridicat impus de rusoaice aproximativ 3 km, după care au cedat ritmul. Greceanu, medaliată cu bronz la ediţia de acum doi ani, a ocupat locul 5, dar a făcut cea mai bună cursă din carieră, fiind înregistrată cu un nou record personal (45:53,50). "Mă gîndeam la o medalie, dar sînt totuşi mulţumită de rezultat. Rusoaicele astea sînt extraordinare. Aştept Campionatele Europene de tineret de la anul, unde ne vom bate tot cu rusoaicele. Sînt bune şi nu cred că vom putea scăpa de ele", a declarat Anamaria Greceanu. Adriana Turnea a sosit a zecea, tot cu record personal (46:28,51). În seriile la 400 m garduri, Andreea Ionescu, vicecampioană mondială de cadeţi în 2007, a cîştigat una dintre curse, calificîndu-se în semifinale. În schimb, Alexandru Crăescu a evoluat sub posibilităţi la aruncarea suliţei (60,83 m) şi a ratat accederea în ultimul act.  Aseară a avut loc finala la aruncarea ciocanului, feminin, unde românca Bianca Perie pornea ca favorită la obţinerea medaliei de aur. Ea a intrat în finală cu a doua performanţă din calificări, 61,10 metri, încercare reuşită lejer de la prima aruncare.

CONDIŢII

"Pista de elan este moale şi a pus probleme multor săritoare. Esthera a suferit o uşoară întindere, dar pînă la ora finalei mai e timp destul şi nu vor fi probleme. Cred că se poate lua o medalie cu un rezultat de 1,82 m, iar această înălţime îi este la îndemînă"

Liliana Bîră - antrenoarea sportivei Esthera Petre

×
Subiecte în articol: sport