x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport EUROFLASH - 26 iunie 2004

EUROFLASH - 26 iunie 2004

26 Iun 2004   •   00:00
SANCTIUNI. Fotbalistii italieni si conducerea federatiei din Peninsula ar putea fi sanctionati de UEFA dupa declaratiile referitoare la un posibil aranjament in meciul Danemarca - Suedia, scor 2-2, care a dus la eliminarea squadrei azzura de la Euro 2004. "Cineva ar trebui sa se rusineze si nu suntem noi aceia. Toti cei care vorbesc de fair-play si de valorile sportive ar trebui sa deschida ochii", a replicat portarul nationalei Italiei, Gianluigi Buffon.

AMENZI. UEFA a amendat selectionatele Rusiei si Portugaliei cu cate 9.900 de euro pentru ca nu au respectat regulamentul privind echipamentul de joc in timpul partidei dintre cele doua nationale. De asemenea, UEFA a deschis o procedura disciplinara pentru conduita incorecta impotriva federatiilor rusa (6 jucatori avertizati in meciul cu Grecia), bulgara (aruncarea de obiecte pe teren de catre suporteri in meciul cu Italia), suedeza (intrarea unui suporter pe teren in timpul partidei cu Danemarca) si croate (comportament rasist al suporterilor sai in timpul meciurilor).

SPECTATORI. Numarul total al spectatorilor care au asistat la cele 24 de partide din faza grupelor Euro 2004 este de 822.001, adica in medie 34.250 de spectatori pe meci. Cea mai mare afluenta de spectatori s-a inregistrat la partida Franta - Anglia (grupa B), la care au asistat 62.487de spectatori. In schimb, la meciul Italia - Bulgaria (grupa C) nu au asistat decat 16.002 de spectatori, putin peste jumatatea capacitatii stadionului din Guimaraes.

SUEDIA - OLANDA

Cei doi selectioneri suedezi, Lagerback si Soderberg, au mari batai de cap in privinta alcatuirii sistemului defensiv. Accidentat in meciul de debut, contra Bulgariei, fundasul dreapta Teddy Lucici are - conform medicilor - sanse de 50% sa joace in aceasta seara. Totusi, din cauza suspendarii unui alt fundas titular, Erik Edman, antrenorii sunt decisi sa forteze cu Lucici. De partea cealalta, singura problema este accidentarea stoperului Winfried Bouma, insa inlocuitorul sau, Frank de Boer, a dat siguranta echipei in partida cu Letonia. "Toata lumea este relaxata. Stim exact ce avem de facut", a punctat mijlocasul Phillipe Cocu.

Suedia: Isaksson - Lucici, Jakobsson, Hansson, Mellberg - A. Andersson, Kallstrom, Linderoth, Ljungberg - Ibrahimovici, H. Larsson. Antrenori: Lars Lagerback, Tommy Soderberg.

Olanda: Van der Saar - Reiziger, F. de Boer, Stam, van Bronckhorst - Seedorf, Davids, Cocu, Van der Meyde - van Nisterlooij, Robben. Antrenor: Dick Advocaat

CEHIA - DANEMARCA

Selectionerul Cehiei, Karel Bruckner, si-a programat ieri un antrenament cu toti titularii. Problema accidentarii lui Nedved la genunchi este de domeniul trecutului, mijlocasul lui Juventus antrenandu-se si el. Ultima intalnire dintre cele doua echipe la un turneu final s-a desfasurat in urma cu 4 ani, in Belgia si Olanda. Cehii s-au impus atunci, insa jocul nu mai avea nici o miza deoarece ambele nationale erau deja eliminate din grupa. In iunie 2001, in preliminariile pentru CM 2002, Cehia si Danemarca au fost adversare directe. Danezii s-au impus la Praga cu 2-1, iar returul de la Copenhaga s-a incheiat la egalitate, 0-0.

Cehia: Cech - Grygera, Ujfalusi, Jiranek, Jankulovski - Poborsky, Galasek, Rosicky, Nedved - Koller, Baros. Antrenor: Karel Bruckner

Danemarca: Sorensen - Helveg, Laursen, Henriksen, N. Jensen - Jorgensen, Poulsen, D. Jensen, Rommedahl - Tomasson, Ebbe Sand. Antrenor: Morten Olsen
×
Subiecte în articol: sport