x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport EXCLUSIV / Oltchim o aduce pe Lidija Horvath de la Braşov

EXCLUSIV / Oltchim o aduce pe Lidija Horvath de la Braşov

de Ovidiu Ciutescu    |    09 Ian 2009   •   00:00
EXCLUSIV /  Oltchim o aduce pe Lidija Horvath de la Braşov

Obiectivul de a juca finala Champions League face Oltchim să mute spectaculos pe piaţa transferurilor. Ţinta pe care clubul vâlcean şi-a propus să o atingă o reprezintă interul dreapta Lidija Horvath. Săptămâna viitoare impresarul jucătoarei se va afla în România pentru a discuta mutarea.



Interesul pentru jucătoarea adusă în vara trecută de Dorul Florescu la Braşov de la Podravka Koprivnice a apărut imediat ce vâlcenii au aflat că Davidenko (Lada Togliatti) nu poate juca la două echipe, în acelaşi sezon, în Liga Campionilor. „Săptămâna viitoare voi veni în România pentru a discuta trecerea jucătoarei în Zăvoi. Există varianta împrumutului până în vară, dar este posibil ca Oltchim să o ia definitiv încă de acum. Ştriu că Oltchim o vrea pentru că îşi doreşte foarte mult să câştige Liga Campionilor”, a spus pentru jurnalul.ro impresarul Giovany Zanghi.

La Rm. Vâlcea mutarea nu pare a fi atât de sigură. Poate şi pentru că transferul nu este realizat, iar şefii campioanei României nu dorescsă rişte ratarea acestuia. Totul pare, în acest moment, canalizat pe meciul programat duminică, în deplasare, contra Larvik. „Noi avem meci important peste câteva zile. Ne interesează ce se va întâmpla acolo, la Larvik, pentru că vrem locul I în grupă. Nu mai vreau să aud că suntem calificaţi pentru că şi Steaua avea şase puncte în competiţia băieţilor şi a ratat calificarea”, spune preşedintele Oltchim, Ioan Gavrilescu. Cu toate acestea, boss-ul Oltchimului nu neagă interesul pentru Horvath: „Este foarte adevărat că o vrem. Ne gândim că prin aducerea ei o protejăm pe Steluţa Luca. Ea ar face faza de apărare iar Horvath pe cea de atac. Am vorbit cu Doru Florescu şi am convenit că pentru binele handbalului românesc este bine să trecem peste ambiţii şi să colaborăm. Dânsul ne-a promis că pe 18 ianuarie putem discuta. Dacă nu mergem mai departe în Ligă, nu o vom mai lua!” Conform lui Gavrilescu, jucătoarea va veni la Oltchim gratis, prin preluare de contract, iar împrumutl ei se va face doar până în vara acestui an.

 Meci decisiv

Oltchim Rm. Vâlcea aplecat astăzi spre Norvegia, acolo unde duminică dispută meciul V din cadrul grupei C a Ligii Campionilor (ora 17.15). Liderul grupei întâlneşte Larvik, echipă care este lider în campionat. Aproape calificat în etapa următoare, Oltchim îşi face planuri: „Dacă reuşim un rezultat bun contra Larvik, meciul de acasă – cu Podravka, va fi mai uşor. O să avem un alt moral. Sper să ne calificăm de pe primul loc”, spune Ioan Gavrilescu. Preşedintele Oltchimului şi-ar dori ca adversari pentru sferturile de finală pe Hypo Viena sau Gyor. „Nu vreau să jucăm cu Viborg decât în finală. Sunt cea mai tare echipă din Ligă”, se justifică Gavrilescu.


×
Subiecte în articol: sport oltchim