x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Caricatură DURĂ cu Serena Williams, motiv de scandal internațional. ''Nu puteţi să o lăsaţi pur şi simplu să câştige?''

Caricatură DURĂ cu Serena Williams, motiv de scandal internațional. ''Nu puteţi să o lăsaţi pur şi simplu să câştige?''

11 Sep 2018   •   09:42
Caricatură DURĂ cu Serena Williams, motiv de scandal internațional. ''Nu puteţi să o lăsaţi pur şi simplu să câştige?''

O caricatură reprezentând-o pe jucătoarea de tenis Serena Williams i-a adus realizatorului său, un desenator australian, un val de critici, printre care şi cele formulate de scriitoarea J.K. Rowling, autoarea seriei Harry Potter, pentru că a folosit ''figuri de stil rasiste şi sexiste'', potrivit AFP.

În desenul semnat de Mark Knight şi publicat luni în publicaţia Herald Sun, Williams are buzele supradimensionate, o înfăţişare masculină şi sare peste racheta sa de tenis ruptă în timpul U.S. Open.

Accesul spectaculos de furie al Serenei Williams îndreptat împotriva arbitrului de scaun în finala turneului a suscitat numeroase comentarii. Vedeta americană, care a fost amendată cu suma de 17.000 de dolari în urma celor trei avertismente primite, a vorbit despre sexism şi despre dublul standard aplicat jucătorilor şi jucătoarelor.

Sportiva a fost înfrântă de japoneza Naomi Osaka şi a pierdut ocazia de a câştiga cel de-al 24-lea titlu de Grand Slam din carieră.

''Nu puteţi să o lăsaţi pur şi simplu să câştige?'', o întreabă arbitrul pe Osaka în desenul semnat de Knight.

Desenatorul, cunoscut pentru caricaturile sale controversate, a primit numeroase critici, inclusiv din partea unui congresman american şi a unui număr deloc neglijabil de 22.000 de persoane care i-au comentat desenul pe Twitter.

''Felicitări pentru că ai redus una dintre cele mai mari sportive în viaţă la câteva figuri de stil rasiste şi pentru că ai transformat o altă mare sportivă într-un accesoriu fără faţă'', a scris scriitoarea J.K. Rowling.
 

 

 


Knight a răspuns criticilor argumentând că a desenat de asemenea un portret nu foarte măgulitor al unui jucător de tenis australian, Nick Kyrgios, care s-a comportat „necorespunzător”. „Nu aduceţi genul în discuţie, este o chestiune de comportament”. AGERPRES

 

 

×
Subiecte în articol: serena williams