x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Cristiano Ronaldo s-a întâlnit cu un palestinian de 5 ani care a supravieţuit unui atac

Cristiano Ronaldo s-a întâlnit cu un palestinian de 5 ani care a supravieţuit unui atac

17 Mar 2016   •   18:16
Cristiano Ronaldo s-a întâlnit cu un palestinian de 5 ani care a supravieţuit unui atac

Ahmed Dawabcheh, un palestinian de 5 ani care a supravieţuit unui atac comis de extremişti israelieni, şi-a înfăptuit visul întâlnindu-se joi în Spania cu idolul său Cristiano Ronaldo şi alţi fotbalişti ai lui Real Madrid, a anunţat clubul, informează AFP.

Băiatul, a cărui familie a fost decimată în vara anului trecut într-un incendiu criminal, a beneficiat de o vizită ghidată la centrul de antrenament al lui Real, unde a fost primit de vedeta portugheză, de galezul Gareth Bale şi de brazilianul Marcelo. Jucătorii s-au fotografiat cu el şi i-au oferit un tricou şi o minge, semnate de tot lotul echipei madrilene.

"Vizibil emoţionat, copilul a parcurs instalaţiile înainte de a asista la antrenamentul primei echipe", condus de Zinedine Zidane, a scris Real într-un comunicat. Copilul era îmbrăcat cu un tricou cu dedicaţie, purtând numărul 7 al lui Ronaldo şi prenumele "Ahmed". Micuţul a păşit apoi pe miticul stadion Santiago Bernabeu.

Ahmed a fost până de curând internat lângă Tel Aviv pentru arsurile grave suferite pe 31 iulie 2015 în incendiul criminal al casei familiei sale, la Duma, lângă Nablus, în Cisiordania. El şi-a pierdut atunci părinţii şi fratele, în vârstă de un an şi jumătate. Familia a fost surprinsă în somn de dispozitive incendiare.

Crima a marcat profund spiritele şi a stârnit o vie emoţie la nivel internaţional.

Luni de zile, palestinienii, impresionaţi de imaginile cu micuţul îmbrăcat cu tricoul lui Real peste bandaje, au făcut o campanie pentru ca gruparea spaniolă să-l primească pe Ahmed. Real a promis acest lucru în luna ianuarie.

Luna trecută, marele rival al lui Ronaldo, Lionel Messi, i-a dăruit un tricou şi o minge băieţelului afgan devenit celebru după ce a fost fotografiat jucând fotbal îmbrăcat cu o pungă de plastic în culorile naţionalei Argentinei, pe care erau scris numele şi numărul lui Messi. Micuţul Murtaza, în vârstă tot de cinci ani, şi-a văzut visul cu ochii, primind cadou o minge şi un tricou de joc adevărat al selecţionatei "albiceleste", cu semnătura starului lui FC Barcelona.

×