x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Cum explică Emiliano Martinez gestul obscen cu „mănușa de aur” de la Cupa Mondială?

Cum explică Emiliano Martinez gestul obscen cu „mănușa de aur” de la Cupa Mondială?

de Redacția Jurnalul    |    10 Mar 2023   •   09:00
Cum explică Emiliano Martinez gestul obscen cu „mănușa de aur” de la Cupa Mondială?
Sursa foto: Hepta

Emiliano Martinez a dezvăluit pentru GOAL adevăratul motiv din spatele controversatei sale celebrări cu Mănușa de Aur de la festivitatea de decernare a titlului de campioană mondială pentru Argentina, la Cupa Mondială din Qatar.

Portarul Emiliano Martinez a jucat un rol vital în victoria Argentinei, cu o paradă crucială în ultimul minut de joc al prelungirilor, când l-a împiedicat pe Randal Kolo Muani să marcheze, o fază la care a recunoscut că se gândește și astăzi.

Paradele sale au continuat și la loviturile de departajare, când portarul de la Aston Villa a recurs la toate trucurile pentru a încerca să îi întimideze pe jucătorii francezi, parând decisiv execuția lui Kingsley Coman.

Performanțele lui Martinez în Qatar i-au adus premiul de cel mai bun portar al turneului, dar felul în care a sărbătorit a fost cel care a ținut prima pagină a ziarelor.

În ciuda faptului că Messi l-a avertizat să nu o facă, portarul lui Aston Villa a repetat postura oarecum neortodoxă cu trofeul pe care a avut-o la Copa America cu un an și jumătate mai devreme.

Deși recunoaște că a fost doar o glumă, Martinez a declarat pentru GOAL că nu a fost tocmai mândru de gestul său.

"Au fost doar lucruri prostești pentru mine", a explicat Martinez. "Este ceva de care nu sunt mândru, ca să fiu corect, pentru că o făcusem la Copa America. Prietenul meu mi-a spus 'Pun pariu că nu vei face același lucru ca la Copa America la Cupa Mondială'. Eu am spus 'ba da, o voi face'.

"Așa că am făcut același gest de sărbătorire pe care l-am făcut și la Copa America. Văzând toate lucrurile de după și toate criticile, chiar nu ar fi trebuit să o fac. Așa că ăsta este singurul lucru de care nu sunt mândru de la Cupa Mondială".

După ce a fost încoronat cel mai bun portar al turneului, câteva luni mai târziu, Martinez a fost desemnat cel mai bun portar la premiile FIFA's The Best din 2022. Numărul 1 de la Villa a ținut atunci un discurs emoționant dedicat coechipierilor, familiei și țării sale.

 

(sursa: Mediafax)

×