x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Fotbalista spaniolă Jenni Hermoso a depus mărturie despre sărutul lui Rubiales la Cupa Mondială

Fotbalista spaniolă Jenni Hermoso a depus mărturie despre sărutul lui Rubiales la Cupa Mondială

de Redacția Jurnalul    |    02 Ian 2024   •   16:40
Fotbalista spaniolă Jenni Hermoso a depus mărturie despre sărutul lui Rubiales la Cupa Mondială
Sursa foto: Twitter

Jucătoarea spaniolă de fotbal Jenni Hermoso a depus marți mărturie în fața Înaltei Curți din Madrid cu privire la sărutul pe care, potrivit acesteia, șeful federației de fotbal Luis Rubiales i l-a dat pe buze, fără consimțământ, după victoria Spaniei la Cupa Mondială feminină din vara anului trecut.

Hermoso a petrecut aproximativ 2 ore și jumătate vorbind în spatele ușilor închise în fața judecătorului de instrucție Francisco de Jorge, care examinează probe, inclusiv imagini de televiziune, înainte de a decide dacă aprobă sau nu acuzațiile și dacă înaintează cazul în instanță.

Ea a declarat reporterilor în timp ce părăsea tribunalul însoțită de avocatul ei: "Totul este în mâinile justiției, asta este tot ce pot spune... procesul își va urma cursul.", a spus ea , citată de Reuters.

Atacanta în vârstă de 33 de ani - cea mai bună marcatoare a Spaniei din toate timpurile - a depus în septembrie o plângere penală pentru agresiune sexuală și constrângere în legătură cu sărutul de pe podiumul învingătorilor din 20 august, spunând că nu a vrut să fie sărutată și că s-a simțit "vulnerabilă și victima unei agresiuni".

Rubiales, care a demisionat din funcția de președinte al Federației Regale Spaniole de Fotbal (RFEF) la 10 septembrie pe fondul unor presiuni puternice, după ce anterior refuzase să plece, a declarat că sărutul a fost "spontan, reciproc, euforic și consensual".

Cazul a provocat unde de șoc în lumea sportului și în societatea din Spania și din străinătate, provocând proteste și alte acuzații din partea femeilor că bărbați importanți sau puternici le-au forțat să aibă relații intime. În Spania, hashtag-ul #SeAcabo ("S-a terminat"), folosit pe rețelele de socializare, a devenit un strigăt de mobilizare.

Pe lângă posibilele acuzații penale, Rubiales se confruntă cu o anchetă a tribunalului sportiv suprem din Spania pentru presupuse "abateri grave", iar FIFA, organismul mondial de fotbal, i-a interzis accesul la funcție timp de trei ani.

În luna august, procurorul Marta Durantez Gil a declarat că acuzația de agresiune sexuală cu care ar putea fi inculpat Rubiales este pasibilă de o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între unu și patru ani.

Aceasta a declarat că Hermoso a afirmat în plângerea sa că ea și rudele sale au fost supuse la presiuni din partea lui Rubiales și a anturajului său pentru a spune că "a justificat și aprobat ceea ce s-a întâmplat".

Judecătorul Francisco de Jorge a impus un ordin de restricție pentru a-l împiedica pe Rubiales să se apropie de Hermoso atunci când a apărut în fața sa la mijlocul lunii septembrie.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Jenni Hermoso Luis Rubiales