x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Închisoare între 4 şi 35 de ani pentru fanii sârbi acuzaţi de uciderea francezului Brice Taton

Închisoare între 4 şi 35 de ani pentru fanii sârbi acuzaţi de uciderea francezului Brice Taton

25 Ian 2011   •   16:06
Închisoare între 4 şi 35 de ani pentru fanii sârbi acuzaţi de uciderea francezului Brice Taton
Sursa foto: /AFP
148205-.jpgCei 14 vinovaţi pentru moartea suporterului francez Brice Taton, lovit cu sălbăticie, la Belgrad, în septembrie 2009, au primit pedepse cu închisoarea, cuprinse între 4 şi 35 de ani, a anunţat în această după-amiază Înalta Curte din Belgrad, citată de AFP.

Dintre cei 14, 12 au fost găsiţi vinovaţi pentru omor deosebit de grav, iar ceilalţi doi, pentru violenţă, conform judecătorului.

Djordje Prelic a primit pedeapsa cea mai mare, 35 de ani de închisoare, Dejan Puzigac, 32 de ani, iar Ivan Grkovic şi Ljubomir Markovic, câte 30 de ani.

Cei doi inculpaţi pentru violenţă, Dejan Stankovic şi Stepa Petrovic, au fost condamnaţi la 4, respectiv 5 ani de închisoare.

Verdictul a fost anunţat într-o sală plină, în prezenţa a numeroşi reprezentanţi ai familiilor celor inculpaţi, rudele manifestându-se zgomotos în timpul anunţării pedepselor.

Brice Taton venise în capitala Serbiei pentru a susţine echipa Toulouse, care a jucat, la 17 septembrie 2009, cu Partizan Belgrad.

Brice Taton, 28 de ani, a fost grav rănit la cap şi la torace, la 17 septembrie 2009, în centrul oraşului Belgrad, în timpul unui atac al suporterilor sârbi contra fanilor francezi. El a murit la 29 septembrie 2009.

×