x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Ion Țiriac s-a răzgândit. I-a cerut mașina înapoi Ioanei Cozmiuc

Ion Țiriac s-a răzgândit. I-a cerut mașina înapoi Ioanei Cozmiuc

de Redacția Jurnalul    |    29 Aug 2024   •   19:45
Ion Țiriac s-a răzgândit. I-a cerut mașina înapoi Ioanei Cozmiuc
Sursa foto: Hepta

Ion Țiriac a sunat o medalitată la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 și i-a cerut mașina înapoi.

Ea a obținut medalia de argint în proba de dublu vâsle feminin la Jocurile Olimpice de la Paris, alături de Geanina van Groningen.

Miliardarul român a contactat-o pe Ionela Cozmiuc, după ce canotoarea a câştigat medalia de aur la Campionatele Mondiale din Canada. Acesta a decis să îi dea un Hyundai Ioniq electric Ionelei Cozmiuc. Iniţial, ea primise o maşină Hyundai Kona.

Citiți și Furtuni în România: Cod portocaliu pe litoral, ploi torențiale și grindină în jumătate de țară 

Medaliaţii cu aur, printre care şi David Popovici, au primit de la Fundaţia Ţiriac limuzina electrică Hyundai Ioniq. David Popovici a primit două maşini din partea Fundaţiei Ţiriac, câte una pentru fiecare medalie de la Paris.

Potrivit gsp.ro, aurul obținut de Ionela Cozmiuc la Campionatele Mondiale a fost motivul pentru care Ion Ţiriac a decis să îi ofere sportivei o maşină mai scumpă. Ionela Cozmiuc a obţinut aurul în proba de schif simplu, categorie ușoară, la Campionatele Mondiale din Canada.

 

Ion Ţiriac îi va oferi Ionelei Cozmic un Hyundai Ioniq electric, maşină care costă 52.500 de euro. Maşina pe care o primise iniţial Ionela Cozmiuc de la Ion Ţiriac era o Hyundai Kona, care are un preţ de pornire de 25.500 euro.

Ionela Cozmiuc a decis să se retragă din sport

A fost ultima competiţie la care a mai participat Ionela Cozmiuc. Cel puţin temporar, ea a luat decizia de a se retrage din activitate și vrea să se concentreze pe familie.

Vicecampioană olimpică la începutul lunii în proba de dublu vâsle feminin – categorie uşoară, a cucerit medalia de aur în proba de simplu vâsle – categorie uşoară, la Campionatele Mondiale de canotaj pentru seniori de la St Catharines (Canada).

La ultima sa cursă din carieră, Cozmiuc a fost cronometrată cu timpul de 07 min 29 sec 92/100, fiind urmată de grecoaica Zoi Fitsiou (07:31.65) şi de irlandeza Siobhan McCrohan (07:32.94).

Cozmiuc avea două titluri europene la această probă, obţinute în 2022 şi 2023, şi unul mondial (2022).

Ea îşi încheie cariera cu o medalie olimpică de argint, trei titluri mondiale (două la dublu vâsle, categorie uşoară) şi trei europene, nota agerpres.ro.

Ionela Cozmiuc şi soţul ei, Marius Cozmiuc, au fost portdrapelul României la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Marius Cozmiuc a concurat în finala de la 8+1 masculin, în care România s-a clasat pe locul 5 la Paris.

„Aşa sunt medaliile olimpice, epuizante” 

Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc au fost epuizate după finală. Acesotra li s-a făcut rău pe rând la zona de interviuri, fiind afectate şi de căldură, potrivit agerpres.ro.

„Aşa sunt medaliile olimpice, epuizante. Acum suntem puţin şifonate, dar suntem bine”, a spus Ionela Cozmiuc.

Citiți și Ploi și descărcări electrice la București

Canotoarea română Gianina van Gronigen a afirmat, după câştigarea medaliei de argint la JO de la Paris, la dublu vâsle, categorie uşoară, că în finală a dat tot, până la ultima picătură de energie.

Canotoarea Ionela Cozmiuc a afirmat după finala de  dublu vârsle, categorie uşoară, la JO Paris 2024, că nu contează foarte mult culoarea medaliei de argint câştigată, fiind foarte mândră de acest succes.

„Sunt mândră de acest rezultat. Suntem mândre că suntem pe podiumul olimpic la această competiţie, care are în componenţă pentru ultima dată această categorie. Mi-am dorit foarte mult o medalie şi iată că este la gâtul nostru. Culoarea este mai puţin importantă acum. Pentru noi, acest argint înseamnă foarte mult, e prima şi singura medalie, aşa că ne bucurăm din plin de ea”, a declarat Cozmiuc, potrivit as.ro.

×
Subiecte în articol: ion tiriac JO Paris Ionela Cozmiuc