x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport JO 2024: Niciun avion nu va zbura deasupra Parisului în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice

JO 2024: Niciun avion nu va zbura deasupra Parisului în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice

de Redacția Jurnalul    |    19 Iul 2024   •   17:15
JO 2024: Niciun avion nu va zbura deasupra Parisului în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice
Sursa foto: Hepta

Niciun avion nu va zbura deasupra Parisului în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară, programată la 26 iulie 2024, au anunţat autorităţile franceze.

"Pentru a asigura implementarea sistemului special de securitate a aviaţiei (DPSA) ca parte a protecţiei ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, s-a decis crearea unei Zone de interzicere temporară (ZIT). Orice pătrundere în această zonă este interzisă", precizează Direcţia generală a aviaţiei civile din Franţa într-un comunicat.

Astfel, niciun avion nu va putea decola sau ateriza pe 26 iulie, începând cu ora 18:30, pe aeroporturile pariziene Roissy, Orly şi Beauvais, cu excepţia zborurilor serviciilor de urgenţă.

De asemenea, aeronavele nu vor putea survola capitala franceză, urmând să fie stabilit un perimetru de interdicţie de 150 km în jurul Parisului, fără limită de altitudine.

"Forţa Aeriană şi Spaţială va fi responsabilă de respectarea zonelor de spaţiu aerian interzise şi reglementate, care vor fi astfel puse în aplicare prin mijloace specifice de detectare şi intervenţie", a explicat Ministerul Transporturilor din Franţa.

Utilizatorii obişnuiţi, companiile aeriene, profesioniştii şi persoanele fizice, vor fi invitaţi să-şi amâne activitatea sau să ocolească această zonă în perioada în cauză, precizează ministerul.

Totodată, trenurile programate să plece din mai multe gări ale capitalei Franţei nu vor putea circula după ora 16:00, conform oficialilor din Hexagon.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris se va desfăşura, în premieră, în afara stadionului, delegaţiile participante la competiţie urmând să defileze la bordul unor ambarcaţiuni pe fluviul Sena.

×
Subiecte în articol: jo paris 2024 avioane