x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Mihai Leu: “Alcoolul poate fi bun, dar numai in asociere cu chibzuinta si niciodata pe sosea”

Mihai Leu: “Alcoolul poate fi bun, dar numai in asociere cu chibzuinta si niciodata pe sosea”

29 Sep 2015   •   09:45
Mihai Leu: “Alcoolul poate fi bun, dar numai in asociere cu chibzuinta si niciodata pe sosea”

Marele pugilist roman, Mihai Leu ar putea sa scrie carti despre ce inseamna stilul de viata echilibrat, grija pentru sanatate sau despre secretele performantei in cariera de sportiv.

Experienta sa in lumea sportului l-a determinat sa aiba o atitudine echilibrata si fata de consumul alcool.

“Am facut sport de la o varsta mica si astfel am invatat repede care sunt principiile pentru performanta sportiva si le-am adoptat firesc in viata mea. Nu am fumat niciodata, nu am facut niciodata excese alimentare si nici exces in ceea ce priveste alcoolul. Alcoolul este bun la o petrecere, la o aniversare, la un revelion. Alaturi de Anna, imi place sa servesc un pahar de vin la cina, dar niciodata mai mult. Si, cel mai important, mai ales de cand sunt in lumea raliurilor si sunt mai atent ca niciodata la tot ceea ce inseamna condus preventiv, niciodata alcoolul nu se consuma atunci cand stii ca vei conduce o masina”, a declarat Mihai Leu.

Mihai Leu este primul campion mondial al României la box profesionist, el fiind unul dintre cei 5 foști campioni mondiali care s-au retras neînvinși din cariera de box profesionist.

După ce a incheiat cariera de pugilist din cauza unei accidentări, Mihai Leu a revenit în viața sportivă în calitate de consilier sportiv în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, iar mai apoi a început să concureze ca pilot de raliu, devenind campion național în 2003.

Din 2012, campionul este organizatorul Raliului Aradului, care, datorită probelor foarte tehnice, a devenit o competiție importantă în automobilismul românesc.


×
Subiecte în articol: Mihai Leu alccol alccolemie