x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport (P) Handicap asiatic explicat pe înțelesul tuturor

(P) Handicap asiatic explicat pe înțelesul tuturor

11 Noi 2022   •   16:48
(P) Handicap asiatic explicat pe înțelesul tuturor

Odată ce intri în lumea pariurilor sportive, vei descoperi că fiecare agenție de pariuri online te întâmpină cu o mulțime de opțiuni de pariere. Ai la dispoziție o mulțime de sporturi pe care poți paria, iar fiecare eveniment sportiv prezintă la rândul său o ofertă de pariuri foarte bogată.

Drept urmare, alegerea unui pariu anume nu este deloc ușor de făcut, asta chiar dacă reprezintă o alegere foarte importantă care îți poate spori în mod considerabil șansele de reușită. Iar dacă majoritatea pariorilor preferă pariurile simple, asta nu înseamnă că reprezintă și cea mai bună alegere.

Handicapul asiatic este un pariu dificil de înțeles de către începători, dar foarte profitabil atât timp cât știi cum să îl joci. Iar pentru că multe persoane se întreabă cum să parieze pe handicap asiatic, în acest articol ne propunem să prezentăm un ghid pe înțelesul tuturor.

Handicapul asiatic pe scurt

Înainte de toate, ar trebui să precizăm faptul că handicapul asiatic face referire la faptul că una dintre echipe sau din jucători, în funcție de sportul pe care pariază, începe meciul cu un avantaj fictiv, în timp ce adversarul are parte de un handicap fictiv, în mod automat.

Astfel, dacă alegi să pariezi pe handicap negativ, echipa pe care ai ales să pariez ar trebui să treacă peste diferența impusă prin handicapul ales. În schimb, dacă handicapul asiatic ales este unul pozitiv, atunci echipa pornește cu un avantaj, iar adversarului îi vă fi mai greu să recupereze.

Care sunt cele trei tipuri de handicap asiatic

Acum că am lămurit pe scurt ce presupune pariul tip handicap asiatic, atunci trebuie să îți spunem și faptul că handicapul asiatic poate fi împărțit în trei categorii importante: handicap asiatic fără returnare de miză, handicap asiatic cu returnare totală de miză și handicap cu returnare parțială de miză.

Îți vom explica fiecare categorie în parte în rândurile următoare, luând ca exemplu un meci de fotbal fictiv între AC Milan și Juventus.

Handicap asiatic fără returnare de miză

Este un pariu foarte popular, iar dacă vei căuta inclusiv Betano păreri, vei descoperi că îl găsești și în oferta lor. Ei bine, acest tip de pariu îl vei găși sub forma -X.5/+X.5, iar X este o cifră determinată în mod special de sportul pe care alegi să folosești acest pariu.

Altfel spus, dacă alegi să pariezi acest tip de handicap asiatic pe fotbal, vei avea opțiuni precum:

  • -0,5 – echipa pe care pariezi trebuie să câștige, indiferent de scor
  • +0,5 – este un pariu tip șansă dublă, așa că pariul este câștigător atât la victoria echipei pe care ai mizat cât și la remiză
  • -1,5 – acest pariu handicap asiatic obligă echipa pe care mizezi să câștige la o diferență de minim 2 goluri
  • +1,5 – pariul este câștigător chiar și atunci când echipa pe care mizezi este învinsă la un singur gol diferență

Iar astfel, exemplele pot continua la nesfârșit, principiul fiind același. Totuși, sunt cele mai populare opțiuni de pariere.

Handicap asiatic cu returnare totală de miză

Dacă în cazul categoriei de mai sus existau doar două variante posibile de final, câștig sau pierdere, handicapul asiatic cu returnare totală de miză mai există și posibilitatea că un pariu să fie anulat.

Aceste pariuri pot fi găsite sub forma 0, -X/+X dar și -X.0/+X.0, iar dacă vei alege să folosești acest tip de pariu pe fotbal, atunci vei avea următoarele opțiuni:

  • 0 – în cazul handicapului asiatic 0 vei primi banii înapoi dacă meciul are că încheiere o remiză, iar profit vei obține doar dacă echipa pe care pariezi învinge
  • -1 – handicapul -1 impune ca pariul să fie câștigător doar în cazul în care echipa pe care ai mizat obține o victorie la cel puțîn 2 goluri. Dacă echipa pe care ai mizat câștigă la un singur gol diferență, pariul vă primi cota 1, iar tu vei primi banii înapoi
  • +1 – pariul este câștigat doar la victorie, însă în cazul în care echipa pe care mizezi pierde partida la un singur gol, vei primi banii înapoi

Handicap asiatic cu returnare parțială de miză

În final, mai avem și handicapul asiatic în care miza este returnată doar parțial în anumite situațîi. Iar dacă vei arunca o privire mai atent asupra acestui pariu, vei observa că implică situațîi din cele două categorii prezentate anterior.

Casele de pariuri vor prezenta acest tip de handicap asiatic sub forma – X.25/+X.25 precum și -X.75/+X.75.

Iată care sunt opțiunile acestei categorii de handicap asiatic pe fotbal:

  • -0.25 – în cazul în care alegi acest handicap, atunci pariul este câștigător atunci când echipa pe care mizezi învinge. Dacă meciul vă fi încheiat la egalitate, atunci ei primi jumătate de miză înapoi
  • +0.25 – pariul este câștigător pe întreaga miză doar la victorie, iar dacă meciul se termină egal, vei primi profit doar pentru jumătate de miză, în timp ce o înfrângere duce la pierderea banilor
  • -0.75 – pariul este câștigător doar la victoria cu o diferență de minim 2 goluri, vei primi profit doar pentru jumătate de miză la victoria cu doar un gol diferență iar la egalitate sau înfrângere, pariul este pierzător
  • +0.75 – pariul este câștigător la victorie cât și la egalitate, iar dacă echipa pierde la un singur gol, vei primi jumătate de miză înapoi. Miza este pierdută integral doar la victoria adversarilor cu cel puțîn 2 goluri diferență

Acesta este, așadar, handicapul asiatic. Așa-i că nu este chiar atât de greu de pariat pe handicap asiatic precum ai crezut până acum? Cu cât îl vei juca mai des, cu atât îl vei înțelege mai bine.

×