x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport (P) Manchester City, cu gândul la primul trofeu Champions League

(P) Manchester City, cu gândul la primul trofeu Champions League

06 Iun 2023   •   17:43
(P) Manchester City, cu gândul la primul trofeu Champions League

Pep Guardiola și băieții lui sunt gata să dea totul pentru primul trofeu UEFA Champions League din istoria clubului. Manchester City o va înfrunta pe Inter Milano în ultimul act al Ligii Campionilor, sâmbătă 10 iunie 2023. De la ora 22:00, Guardiola și Inzaghi se înfruntă pe Ataturk Olympic Stadium din Istanbul. Duelul îl va avea la centru pe experimentatul arbitru polonez Szymon Marciniak.

Haaland & co. vor să rezolve lucrurile repede

Manchester City va încerca să rezolve cât mai repede finala UEFA Champions League, fiind favorită certă. Gruparea britanică are în oferta de pariuri Unibet o cotă de 1.46 pentru un succes în timpul regulamentar și 1.22 pentru a-și adjudeca trofeul. De partea cealaltă, Inter Milano este cotată cu 7.50 pentru victoria în 90 de minute și 4.30 pentru a lua trofeul. Rezultatul de egalitate – care ar trimite finala în prelungiri – a primit o cotă de 4.90.

În returul semifinalelor, Manchester City nu a mai repetat aceleași greșeli de anul trecut, contra celor de la Real Madrid. Cetățenii i-au luat tare pe spanioli și au marcat de 2 ori până la pauză – prin Bernardo Silva. Akanji a făcut 3-0 în minutul 76, iar pe final City a continuat să atace. Julian Alvarez a închis tabela în minutul 90+1, marcând pentru 4-0.

Erling Haaland – care nu a punctat în dubla cu Real Madrid – este golgheterul echipei și al competiției, cu 12 reușite. Acesta nu poate fi ajuns de nimeni și va încheia în postura de cel mai bun marcator. Următorul pe listă în finală este Edin Dzeko – bosniacul marcând de 4 ori.

Este suficientă experiența?

Experiența este singurul capitol la care Inter Milano îi este superioară adversarei sale. Trupa lui Simone Inzaghi are 3 trofee în palmares. Primul a fost câștigat în 1964, al doilea un an mai târziu, în timp ce al 3-lea a fost adus de Chivu & Mourinho în 2010. Inter a mai evoluat în două finale, pierdute în 1967 și 1972.

De partea cealaltă, Manchester City a ajuns o singură dată în ultimul act, acum două sezoane. Atunci Chelsea s-a opus visului șeicilor de pe Etihad Stadium. Kai Havertz a înscris unicul gol al finalei și aducea trofeul UEFA Champions League pe Stamford Bridge.

Cota italienilor de a câștiga trofeul este una imensă, însă istoria a oferit mai multe surprize de-a lungul anilor. Un exemplu elocvent este FC Porto, care în 2004 o învingea pe AS Monaco în marea finală, cu scorul de 3-0.

Inter Milano a depășit-o pe adversara locală în semifinalele acestei ediții. Lautaro Martinez & co. au câștigat cu 2-0 pe San Siro și s-au impus cu scorul de 1-0 în returul de pe Giuseppe Meazza.

West Ham, favorită în Conference League

Înainte de finala UEFA Champions League, se va disputa ultimul act al Conference League. Fortuna Arena din Praga va găzdui pe 7 iunie 2023, de la ora 22:00, finala dintre Fiorentina și West Ham. La centru se va afla arbitrul spaniol Carlos del Cerro.

Gruparea britanică este considerată favorită, având o cotă de 2.60 pentru un succes în timpul regulamentar și 1.90 pentru câștigarea trofeului. Fiorentina a primit o cotă de 2.75 pentru a se impune în 90 de minute și 2.10 pentru a pune mâna pe medaliile de aur (indiferent de metodă). Pentru un rezultat de egalitate în 90 de minute, cota este 3.25.

Fiorentina nu a reușit să se califice în Europa prin intermediul clasamentului din Serie A, așadar singura șansă de a continua pe plan european este să câștige această finală. Italienii au avut mari emoții în semifinale, contra celor de la FC Basel. După o înfrângere cu 1-2 pe teren propriu, gruparea viola s-a impus cu același rezultat în Elveția. Apoi, Barak a punctat pentru 3-1 în minutul 120+10, evitând pentru formația sa emoțiile penalty-urilor.

De partea cealaltă, West Ham a avut un sezon mult mai modest pe plan intern. Fosta adversară a celor de la FCSB a terminat pe locul 14 în clasamentul din Premier League, cu 40 de puncte. ”Ciocănarii” au fost la doar 6 puncte distanță de retrogradate, însă acum sunt aproape de un trofeu european. West Ham a încheiat stagiunea cu un eșec pe King Power Stadium, 2-1 cu Leicester. În semifinale, englezii au bifat două victorii cu AZ Alkmaar, 2-1 acasă și 1-0 în Olanda.

 

Cotele au fost preluate din oferta operatorului online Unibet și pot suferi modificări în orice moment.

×