x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Premierul australian: „Djokovic trebuie să demonstreze că este scutit medical sau să plece acasă ”

Premierul australian: „Djokovic trebuie să demonstreze că este scutit medical sau să plece acasă ”

05 Ian 2022   •   11:00
Premierul australian: „Djokovic trebuie să demonstreze că este scutit medical sau să plece acasă ”

Novak Djokovic trebuie să dovedească faptul că are o scutire medicală autentică de la vaccinarea COVID-19 atunci când aterizează în Australia sau va fi „în următorul avion spre casă", a declarat miercuri premierul australian Scott Morrison, citat de Reuters.

Numărul 1 mondial a anunțat marți că a primit o scutire pentru a juca în turneul de Grand Slam de la Melbourne și a precizat că se îndreaptă spre Australia.

Tennis Australia și guvernul statului Victoria au declarat că Djokovic a fost unul dintre cei câțiva solicitanți care au fost exceptați de la regula vacinării, din motive medicale, pentru a putea participa la Australian Open. În total 26 de persoane au făcut cerere pentru scutirea de la vaccinare, iar cei care au primit-o nu au beneficiat de un tratament special, procesul de solicitare fiind anonim.

„Așteptăm prezentarea sa și ce dovezi ne oferă pentru a susține acest lucru", a declarat Morrison la o conferință de presă, după ce a prezidat o întâlnire a liderilor de state australiene, cu privire la problema nivelurilor record de infecții cu COVID-19 din țară.

„Dacă dovezile respective sunt insuficiente, atunci nu va fi tratat diferit față de oricine altcineva și va fi în următorul avion spre casă. Nu ar trebui să existe deloc reguli speciale pentru Novak Djokovic. Niciuna, de niciun fel".

„Cred că o mulțime de oameni din comunitatea din Victoria vor considera că acesta este un rezultat dezamăgitor", a declarat ministrul interimar al sportului din Victoria, Jaala Pulford, într-o conferință de presă, mai devreme, miercuri, după aflarea veștii despre scutirea lui Djokovic.

„Dar acesta este procesul și nimeni nu a avut parte de un tratament special. Procesul este incredibil de robust".

Directorul executiv al Tennis Australia, Craig Tiley, a declarat că procesul de aplicare, în două etape, a fost confidențial și a fost condus de experți independenți. Toate cererile au fost evaluate pentru a se asigura că orice scutire îndeplinea condițiile stabilite de Australian Technical Advisory Group on Immunisation (Grupul consultativ tehnic australian pentru imunizare ATAGI).

Tiley a spus că printre aceste motive au fost incluse: un răspuns advers anterior la vaccinuri, o intervenție chirurgicală majoră recentă sau miocardită sau dovada certificată a unei infecții COVID-19, în ultimele șase luni.

Sârbul, care a refuzat să dezvăluie statutul său de vaccinare, a declarat anterior că nu era sigur dacă va concura la turneul din 17-30 ianuarie de la Melbourne, din cauza preocupărilor legate de regulile de carantină din Australia."

„Înțelegem complet și empatizăm cu ... oamenii care sunt supărați pe faptul că Novak a venit, supărare cauzată de declarațiile sale din ultimii doi ani în legătură cu vaccinarea", a declarat Tiley reporterilor.

„Cu toate acestea, depinde în cele din urmă de el să discute cu publicul despre starea sa, dacă alege să facă acest lucru, și despre motivele pentru care a primit o scutire."

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Novak Djokovic