x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Primul deces al unui muncitor care pregătea Paris 2024

Primul deces al unui muncitor care pregătea Paris 2024

de Redacția Jurnalul    |    19 Iun 2023   •   11:00
Primul deces al unui muncitor care pregătea Paris 2024
Sursa foto: Hepta

Un muncitor a murit duminică la bazinul Austerlitz, unde se construiește o unitate de stocare a apei de ploaie pentru a facilita înotul în râul Sena pentru Jocurile Olimpice de anul viitor de la Paris. Bărbatul a fost lovit de un vehicul care circula cu spatele pe șantier.

În ciuda eforturilor depuse de serviciile de urgență, bărbatul a murit pe loc.

Persoana al cărei nume nu a fost dezvăluit, devine prima care moare în timpul pregătirilor pentru Paris 2024. Până acum au fost înregistrate 87 de accidente de muncă, din septembrie 2021. Dintre acestea, 11 au fost grave, dar nu mortale.

Persoana de sex masculin care a decedat era angajată a unei companii prestatoare de servicii a orașului Paris.

"Accidentul a avut loc în dreptul șantierului situat pe malul drept, în apropiere de institutul medico-legal, sub piața Tournaire", a precizat municipalitatea din Paris.

"Serviciile de poliție și de inspecție a muncii s-au deplasat la fața locului pentru a face constatările necesare și a iniția ancheta judiciară desfășurată sistematic în acest tip de situație dramatică".

Poliția investighează incidentul, iar o anchetă judiciară a fost, de asemenea, deschisă în încercarea de a stabili cu exactitate cum s-a produs decesul.

"În fața acestei tragedii, orașul Paris va fi alături de rudele și familia victimei pentru a le oferi ajutor și asistență", a declarat Primăria Parisului, adăugând că se va acorda și asistență psihologică.

Decesul survine la doar câteva zile după o vizită a primarului Parisului, Anne Hidalgo, la situl din arondismentul 12.

Bazinul de stocare a apei de ploaie de 50.000 de metri cubi este în construcție pentru a reduce deversarea apelor de canalizare în Sena.

Acesta ar trebui să fie finalizat înainte de începerea Jocurilor, la 26 iulie anul viitor.

"Această lucrare va face posibilă existența a trei bazine de înot în Sena în 2025, care vor permite parizienilor și tuturor vizitatorilor să înoate", a declarat Hidalgo în timpul vizitei sale, potrivit Le Parisien.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: jocuri olimpice paris