x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Protest topless împotriva înfrumuseţării balcoanelor pe timpul Euro 2012

Protest topless împotriva înfrumuseţării balcoanelor pe timpul Euro 2012

01 Feb 2011   •   15:03
Protest topless împotriva înfrumuseţării balcoanelor pe timpul Euro 2012
Sursa foto: /Reuters

Reprezentantele unei organizaţii de apărare a drepturilor femeilor din Ucraina au protestat topless, marţi, faţă de intenţia guvernului de a înfrumuseţa balcoanele apartamentelor din oraşele care vor găzdui meciurile turneului final al Campionatului European de fotbal din 2012, informează DPA, preluată de Agerpres.

Zece reprezentante ale Femen, o organizaţie nonguvernamentală care susţine reforme politice în stil occidental, s-au dezbrăcat şi au înfruntat temperaturile de minus cinci grade Celsius în balconul unui bloc turn de pe Kresciatik, principala arteră din capitala Kiev. 'Balconul nostru este castelul nostru!' şi 'Vrem să ne plimbăm prin balconul nostru în neglijeuri!' au fost două dintre sloganurile strigate de tinere reporterilor şi fotografilor.

Protestul vine ca răspuns la o iniţiativă a primăriei din Kiev făcută publică luni şi care sugera guvernului să interzică folosirea balcoanelor apartamentelor pentru a întinde rufe sau pentru a depozita bunuri personale. Autorităţile locale din Kiev vor fi nevoite să cheltuie 'fonduri uriaşe pentru iluminarea locuinţelor', a declarat Serghei Ţelovalnik, oficial din cadrul primăriei Kievului, în cadrul unei întâlniri privind pregătirile pentru Euro 2012. El a adăugat însă că ar putea exista persoane 'în chiloţi' pe balcoane, 'unde lumea pune lighene, sănii, schiuri şi haine murdare, şi nu vrem ca aceste 'frumuseţi' să fie în centrul atenţiei'.

Guvernul ucrainean ar urma să interzică folosirea balcoanelor private pe o rază de jumătate de kilometru de fiecare stadion, pentru a împiedica deteriorarea impresiei artistice pe care ar trebui să o producă oraşele gazdă asupra turiştilor străini veniţi la meciuri, a spus Ţelovalnik, conform agenţiei de ştriri URA-Inform.

Oraşele ucrainene Kiev, Lvov, Harkov şi Doneţk au fost selectate pentru a găzdui meciuri din cadrul Campionatului European de fotbal din 2012.

Ucrainenii folosesc de zeci de ani balcoanele pentru a pune hainele la uscat şi pentru a depozita diverse obiecte din cauza lipsei de spaţiu şi a folosirii reduse a uscătoarelor electrice de rufe.

Polonia şi Ucraina au fost alese în 2007 de UEFA să găzduiască Euro 2012. Guvernul fostei republici sovietice se află în mijlocul unor pregătiri intense pentru acest eveniment.

×