x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Super Bowl 2011: Prostituatele dau bătăi de cap poliţiei din Dallas

Super Bowl 2011: Prostituatele dau bătăi de cap poliţiei din Dallas

04 Feb 2011   •   16:18
Super Bowl 2011: Prostituatele dau bătăi de cap poliţiei din Dallas

Pentru ediţia a 45-a a Super Bowl-ului, finala ligii profesioniste de fotbal american (NFL), de duminică, de la Dallas, pe lângă miile de suporteri, autorităţile se aşteaptă la un aflux de mii de prostituate, între care multe minore.

Reţelele profită de imensul eveniment sportiv pentru a aduce forţe sporite şi pentru a vinde tinere cu ora.

În vederea campaniei lor de sensibilizare, omniprezentă, asociaţiile de apărare a femeilor şi autorităţilor l-au recrutat pe celebrul fotbalist de la Cowboys din Dallas, Jay Ratliff. "Dacă sunteţi unul dintre acei bărbaţi care cumpără aceste tinere, eu vă spun că bărbaţii adevăraţi nu cumpără copii. Ei nu cumpără sexul", afirmă jucătorul.

Pentru blocarea breşelor, poliţia din Dallas a crescut efectivele pentru a repera proxeneţii printre cei 150.000 vizitatori aşteptaţi în acest weekend. "Am întărit brigăzile moravuri. Iar agenţi în civil vor fi repartizaţi în hoteluri pentru a detecta traficul", explică un purtător de cuvânt al poliţiei din Dallas, Kevin Jansen.

În jurul stadionului echipei Dallas Cowboys, unde va avea loc meciul dintre Pittsburgh Steelers şi Green Bay Packers, poliţia din Arlington a afişat pe panouri publicitare portretele oamenilor condamnaţi pentru că au cumpărat serviciile sexuale ale tinerilor. "Aţi putea fi dumneavoastră", avertizează afişul.

Super Bowl-ul a atras mereu activităţi legate de prostituţie. Anul trecut, la Miami (Florida), poliţia apreciază că 10.000 de prostituate, între care şi minore, au invadat oraşul texan.

La Dallas şi în împrejurimi, asociaţiile şi autorităţile încearcă să sensibilizeze populaţia pentru a demobiliza viitorii clienţi. În hoteluri, restaurante, afişele sunt omniprezente. "Avem asociaţii care parcurg tot nord-estul Texasului pentru a sensibiliza" populaţia, explică Deena Graves, directoare a Traffick 911, care a lansat campania "Asta nu-i de cumpărat!".

Victimele traficului sunt adesea tinere americane din familii dezorganizate sau fugite de acasă, dar multe vin şi din ţări sărace. Câteodată în vârstă de doar 12 ani, speranţa de viaţă medie a acestor tinere prostituate nu ar fi decât de 7 ani, potrivit Deena Graves. A atras şi personalul companiilor aeriene, care au contribuit deja la depistarea unor asemenea potenţiale prostituate, cum a fost cazul unei fete aduse din Cambodgia, salvată în acest mod pe aeroportul din Fort Worth, la iniţiativa Airline Ambassadors, asociaţie umanitară a personalului navigant.

×