x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Video: Seabreacher X, submarinul agil ca un delfin!

Video: Seabreacher X, submarinul agil ca un delfin!

de Mihai Morcovescu    |    23 Mar 2011   •   11:15
Video: Seabreacher X, submarinul agil ca un delfin!
Sursa foto: /DailyMail

Apele tulburi ale Lacului WhiskeyTown din nordul Californiei au, se pare, un nou stăpân. Dar, la o privire mai atentă descoperim că nu este vorba despre vreun rechin fioros, ci despre cel mai avansat submarin creat vreodată. Acesta a fost conceput, dezvoltat şi construit de compania americană Innespace Marine.

Submersibilul arată precum un rechin şi are "agilitatea unui delfin". Echipat cu un motor supraalimentat de 260 CP, Seabreacher X poate să atingă o viteză maximă de 80 km/h la suprafaţă şi 40 km/h sub apă. El este capabil să se propulseze complet deasupra apei datorită unui sistem de tracţiune care imită articulaţiile din coada delfinilor.

Noul Seabreacher X este dotat, între altele, cu iPod, GPS, dar şi cu o cameră video montată în vârful unui periscop, care transmite imagini live de la suprafaţă direct pe ecranele LCD montate în interior.

Previzibil, scrie Daily Mail, asemenea putere şi lux nu poate fi cumpărat cu bani puţini. Preţul modelului standard este de 65.000 de dolari, însă cei pasionaţi cu adevărat de sporturile nautice vor trebui să scoată din buzunar 85.000 de dolari pentru a-şi achiziţiona vârful de gamă.

"Seabreacher X este 27% delfin, 37% rechin, 47% barcă cu motor şi 100% uluitor", a declarat Bradley Hasemeyer, ziarist la AOL, care a testat submarinul american.

×
Subiecte în articol: submarin seabreacher x sporturi nautice