x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FC Timişoara: Măsuri de precauţie

FC Timişoara: Măsuri de precauţie

de Daniel Stan    |    22 Iul 2009   •   00:00
FC Timişoara: Măsuri de precauţie
Sursa foto: Serghei Supinskz/AFP/Mediafax

Înainte de prima manşă din turul 3 al Ligii Campionilor, din 28 sau 29 iulie, antrenorul lui Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, se teme de meciurile cu gruparea de pe Bega.



Peste o săptămână, la Doneţk, se va disputa prima manşă dintre Şahtior şi FC Ti­mi­şoara, din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. Antrenorul vicecampioanei Ucrainei, Mircea Lucescu, îşi ia măsuri de precauţie: "Tre­buie să tratăm meciul la modul cel mai se­rios posibil. Timişoara este o echipă redutabilă, punctele forte ale adversarului fiind talia de excepţie a mai multor jucători, fazele fixe şi, nu în ultimul rând, staff-ul tehnic. Mă refer la antrenorul Ovidiu Sabău, fostul meu elev, pe care îl cunosc foarte bine. O persoană foarte disciplinată, de care trebuie să mă tem".

Tehnicianul român a mai adăugat: "Suntem mai pu­ternici, dar nu ne permitem să ne relaxăm. Tre­buie să câştigăm partida de pe teren propriu fără să primim gol şi să rezolvăm calificarea încă de la Doneţk. Dacă nu va fi aşa, ne aşteaptă un retur foarte greu, Timişoara va avea de partea ei 30.000 de suporteri, care fac o atmosferă extraordinară".

Lucescu a fost ope­rat în urmă cu câteva zile după ce su­fe­rise un preinfarct, dar a dat asigurări că va sta pe ban­că în meciul de la Doneţk, urmând a pă­răsi spitalul în câteva zile. "Nu înţeleg ce caut eu în spital, sunt o persoană să­nă­toasă", a spus "Il Luce", care a urmărit şi câ­te­va casete cu meciurile lui FC Timişoara. Din echipa pregătită de Ovidiu Sabău, Lucescu i-a remarcat pe fraţii Karamian, Gigel Bucur, Magera şi Cisovsky.

Prima înfrângere, 0-2 cu FC Köln
Gruparea "viola" a pierdut primul meci din stagiul de pregătire pe care îl efectuează în Austria, 0-2 cu nemţii de la FC Köln. Golurile formaţiei care a terminat pe locul 12 ultima ediţie a campionatului Germaniei au fost marcate de noua achiziţie, internaţionalul german Lukas Podolski ('19 şi '57).

Antrenorul vicecampioanei României, Ioan Ovidiu Sabău, a menajat mai mulţI titulari, utilizând următoarea formulă: Taborda - Bădoi, Scutaru, Brezinsky, Latovlevici - St. Stancu, Borbely, Vrsici, Maxim - Cl. Ionescu, Magera. Pe parcurs au mai intrat Coblis, Popa, Mera, Luchin, Cojocnean şi Chiţu. Adversara de luni a timişorenilor l-a mai transferat pe portughezul Maniche, iar ieri urma să negocieze cu internaţionalul român de la FC Argeş, Cristi Tănase.


×
Subiecte în articol: sport