x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FEDERAŢIA ROMĂNĂ DE FOTBAL / Finala UEFA, la Bucureşti!

FEDERAŢIA ROMĂNĂ DE FOTBAL / Finala UEFA, la Bucureşti!

de Marius Mihalcea    |    30 Ian 2009   •   00:00
FEDERAŢIA ROMĂNĂ DE FOTBAL / Finala UEFA, la Bucureşti!

Întrunit la Nyon, Comitetul Executiv al UEFA a hotărât, ieri, în unanimitate să atribuie Capitalei ţării noastre dreptul de a organiza finala ediţiei 2011-2012 a UEFA Europa League.



Dacă totul va decurge conform planului, la data de 9 mai 2012 Bucureştiul va găzdui ultimul act al celei de-a doua competiţii europene intercluburi pe noul stadion “Naţional”, aflat în momentul de faţă la stadiul de fundaţie. Finala UEFA Europa League, ediţia 2011-2012, reprezintă cel mai important eveniment fotbalistic organizat în ţara noastră după turneul final al CE “Under 21”, din vara anului 1988, tot la Bucureşti. “Eforturile noastre au fost, iată, încununate de succes, dar este evident pentru toţi, în primul rând pentru noi, că trebuie să ducem la bun sfârşit o sarcină pe cât de dificilă, pe atât de onorantă. Ştim la ce ne-am înhămat şi sunt convins că, având în continuare sprijinul Primăriei Bucureştiului şi cel al Guvernului României, precum şi al celorlalte instituţii implicate, finalizând lucrările stadionului la termen, vom confirma standardele cerute de un asemenea eveniment, din care toată lumea va avea de câştigat, şi din punctul de vedere al imaginii, şi din cel financiar”, a declarat preşedintele FRF, Mircea Sandu, totodată şi membru al Comitetului Executiv al UEFA.

În cursa pentru finala din 2012 s-au mai aflat oraşele Gelsenkirchen (Germania) – stadionul “Auf Schalke”, Dublin (Irlanda) – “Lansdowne Road”, Londra (Anglia) – “Emirates” şi Barcelona (Spania) – “Montjuic”. Ultima finală a Cupei UEFA, viitoarea UEFA Europa League, Zenit Sankt Petesburg – Glasgow Rangers 1-0, a fost găzduită de oraşul Manchester, pe stadionul “City of Manchester”.

CFR şi Dinamo, noi succese în amicale

Echipele româneşti şi-au continuat ieri partidele de verificare din perioada de pregătire. Campioana CFR Cluj a învins cu scorul de 2-0 pe Slovan Bratislava într-un meci desfăşurat în Antalya. Golurile grupării din Gruia au fost realizate de Dani (’22) şi de Yssouf Kone (’58). Trupa pregătită de Duşan Uhrin jr. a reuşit astfel a patra victorie din tot atâtea jocuri, după victoriile cu 1-0 cu Dnepr Dnepropetrovsk II, 2-1 cu Shanghai Shanhua şi 2-0 cu Partizan Belgrad. Delegaţia “ceferistă” va reveni în ţară azi. Aseară, tot în Antalya, Dinamo Bucureşti a învins pe Banik Ostrava cu 2-0 (goluri: Cl. Niculescu ’53 dintr-o lovitură liberă de la 23 de metri şi Andrei Cristea ’83), în timp ce Universitatea Craiova a trecut de Sturm Graz cu 2-1 (goluri: Fl. Costea ’51 şi D. Soica – pen. ’54). În Spania, FC Braşov a pierdut, scor 0-1, în faţa polonezilor de la Wisla Cracovia.

O dată cu schimbarea denumirii, cea de-a doua competiţie europeană intercluburi va avea şi o nouă siglă.

×
Subiecte în articol: sport